23.3 C
Chișinău

Merită să zbori din Chișinău? După trei ore de verificări, aproximativ 50 de pasageri nu au putut zbura. Rampa fusese deja scoasă de la avion | VIDEO

Aproximativ 50 de pasageri ai cursei Chișinău-Erevan nu au urcat în avion în noaptea de miercuri spre joi, deoarece pașapoartele le-au fost returnate doar după ce rampa a plecat de lângă avion.

Pe rețelele de socializare, mulți utilizatori au fost revoltați de ceea ce se întâmplă şi au scris că deja le este frică să zboare din Chișinău.

Unul dintre martorii oculari ai incidentului din Aeroport, Alexandr Procopenco, a declarat pentru Canal 5 că tuturor persoanelor care au sosit la aerogară pentru a zbura spre Erevan imediat le-ai fost luate pașapoartele, apoi au fost trimise să treacă controlul. Însă unii pasageri erau verificaţi foarte minuţios.

ALEXANDR PROCOPENCO: „Ne-am apropiat de controlul pașapoartelor, oamenii au început să-și predea pașapoartele și selectiv, nu este clar după ce criterii, au început să spună unor oameni, inclusiv mie, să stăm deoparte și să așteptăm, fără nicio explicaţie.Nu le-au explicat oamenilor, inclusiv motivul unei asemenea verificări, drepturile și responsabilitățile lor, adică pur și simplu convenţional se poartă foarte rău cu oamenii”.

Bărbatul a spus că ei au fost ținuți în zona de control aproximativ trei ore, în acest timp oamenii legii, din motive necunoscute, s-au comportat extrem de agresiv.

ALEXANDR PROCOPENCO: „Eu personal m-am trezit în situația în care, cel mai probabil, liderul acestei situații, într-o manieră foarte amenințătoare, s-a apropiat convențional de fața mea la o distanță de 3-4 cm și cu ochii holbaţi a spus: „Ce să-ți explic?!!”.

Pașapoartele au fost returnate oamenilor chiar înainte de zbor, aşa că aproximativ 50 de persoane nu s-au îmbarcat. Şi nimeni nu a oferit explicații, scuze sau compensații.

„M-au ținut în zona de control practic trei ore, au verificat, au făcut o listă a tuturor lucrurilor mele, nu aveam nimic interzis, pur şi simplu m-au ținut până la decolarea avionului. După asta, fără nicio explicație, mi-au spus să ies, mi-au returnat pașaportul. Pentru toate întrebările mi-au spus să contactez compania care a efectuat zborul, nimeni nu are de gând să compenseze prejudiciul moral și financiar”.

Am luat legătura cu Poliția de Frontieră ca să aflăm motivul acestor acțiuni. Purtătorul de cuvânt Raisa Noviţchi a declarat pentru Canal 5 că angajații instituţiei nu au îngrădit libera circulație a pasagerilor de pe ruta Chişinău-Erevan.

„La Aeroportul Internațional Chișinău se aplică măsuri speciale de securitate, care presupun un control mai riguros pentru a elimina orice risc și a asigura siguranța tuturor cetățenilor la trecerea frontierei de stat. În aceste circumstanţe, reiterăm importanța venirii din timp la aeroport, cu cel puțin cu trei ore înainte de plecare, pentru a reuși parcurgerea tuturor procedurilor de control. Totodată, solicităm pasagerilor să respecte regulile impuse la trecerea frontierei de stat, pentru a evita sancțiuni pentru tulburarea ordinii publice sau încălcarea regimului în punctele de trecere a frontierei de stat”, a scris Noviţchi.

Anterior, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a declarat că „în prezent nu există risc militar sporit pentru securitatea țării noastre”.

Conform noilor reguli, în interiorul aerogării pt intra doar pasagerii cu bilet și act de călătorie, personalul autorizat și echipajele avioanelor. Călătorii sunt îndemnați să se prezinte cu cel puțin trei ore înainte de plecare pentru a evita aglomerația la intrarea în Aerogară.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE