27.2 C
Chișinău

Cruzime șocantă față de animale: O cățelușă a fost găsită maltratată lângă lacul Ghidighici. Puii ei salvați de o jurnalistă Canal 5 | VIDEO

Un nou caz de cruzime față de animale. Joi, pe rețelele de socializare, a apărut un filmuleț, unde câțiva bărbați, mergând la pescuit au găsit pe malul lacului Ghidighici din orașul Vatra un câine zăcând pe litoral. Femela se zbătea între viață și moarte, avea labele frânte, iar două dintre ele erau legate cu bandă adezivă.

„Noi am venit la pescuit cu băietul și găsim un câine mort, nu este mort, este viu, dă din ochi și are căței mici, i-au legat picioare cu bandă adezivă. Spuneți-mi vă rog, ce porc trebuie să fii să faci așa dintr-un animal, să-i tai picioarele și să le legi cu bandă adezivă?”.

Vineri, colega noastră, Diana Spătărel a încercat să salveze câinele, dar acesta era deja mort. A luat cățelușii și i-a dus la un medic veterinar.

DIANA SPĂTĂREL prezentatoare Canal 5: „Eu nu am putut să rămân indiferentă, am făcut legătură cu această persoană, am întrebat unde se află, el imediat s-a arătat dispus să mă aducă la acest loc. Am venit să ajutăm cățelul, dar din păcate a murit, cățelul era mamă a acestor copii și mă gândesc măcar pe ei săi salvăm”.

Jurnalista a mai spus că va depune o plângere la Poliție pentru a fi găsit făptașul. Acesta nu este singurul caz de cruzime față de animale. Acum jumătate de an, un bărbat din Sângera a fost bănuit că ar fi adus mai mulți căței din stradă pentru câinele său de rasă ca acesta din urmă să-i sfâșie.

Prin urmare, cazul a intrat în vizorul militanților pentru drepturile animalelor, care au depus o plângere pe numele acestuia. Conform legii, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor, care a cauzat mutilarea ori moartea acestora, se pedepsește cu amendă în mărime de peste 37 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 1 an.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE