12.2 C
Chișinău

Șefa adjunctă de la Serviciul Fiscal Bălți, reținută de oamenii legii. Angajata ar fi acceptat mită în sumă totală de 7000 lei | VIDEO

Ofițerii CNA și procurorii din Bălți au reținut-o pe șefa adjunctă a Direcției Generale Control din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, după recepționarea unui denunț. CNA anunţă că funcționara urmează să fie audiată și plasată în izolator pentru 72 de ore.

Potrivit denunțului, angajata ar fi acceptat mită de la o subalternă în schimbul stabilirii sporului salarial lunar la valoarea maximă. Astfel, prin intermediul unui mijlocitor, dar și personal, aceasta ar fi primit în total 7000 de lei.

Deşi CNA nu dă numele femeii, tvn.md scrie că ar fi vorba de șefa adjunctă a Direcției Generale Control al Fiscului, Liliana Mosorete. Aceasta a declarat pentru jurnalişti că este nevinovată.

„- Să mă zâmbesc?
– De ce sunteţi învinuită.
– Eu nu sunt învinuită de absolut nimic.
– Ce au găsit ofiţerii la dvs în birou?
– În primul rând, noi avem Serviciu de Presă, şi nu dau niciun comentariu, şi este Direcţia Securitate Internă. Şi nu am niciun statut.
– Dar în urma percheziţiilor ce au găsit?
– Nu am niciun statut.
– Vă consideraţi nevinovată?
– Desigur.
– Cu un salariu de 40 de mii de lei, de ce sunteţi învinuită de luare de mită?
– Eu am spus: toate comentariile le acordă Serviciul de Presă. Deci, absolut sunt nevinovată şi n-am niciun statut. Atât. Cred că cine v-a invitat încoace, o să vă povestească mai multe”.

CNA precizează că în biroul de serviciu al funcționarei, dar și ale altor angajați ai Direcției Generale Control a Fiscului din Bălți, Șoldănești, Soroca, Fălești și Florești au fost efectuate 36 de percheziții în cadrul unor cauze, pornite pe fapte de corupție.

Potrivit comunicatului, începând cu anul trecut, funcţionarii ar fi pretins și au primit bani pentru tăinuirea încălcărilor, inclusiv au acceptat restituirea TVA contrar normelor prestabilite, mita constituind 10 la sută din suma returnată. În acest sens, CNA a publicat un extras din stenograma discuției dintre un inspector și reprezentantul unui agent economic.

Astfel, în urma celor 36 de percheziții efectuate la domiciliile, în automobilele și birourile de serviciu ale funcționarilor au fost ridicate probe, inclusiv bani în sumă totală de 1,5 milioane de lei. Cinci persoane sunt cercetate penal având calitatea procesuală de bănuit, iar un inspector fiscal de la Soroca a fost reținut pentru 72 de ore. Tot marţi, CNA a recepționat mai multe autodenunțuri privind coruperea funcționarilor fiscali, inclusiv de către conducere, se mai arată în comunicat.

Serviciul Fiscal de Stat susține că acordă tot suportul necesar instituțiilor de drept în vederea elucidării cazului și declară toleranță zero la orice manifestări coruptibile ale funcționarilor fiscali în activitatea lor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE