22.7 C
Chișinău

Zeci de mii de vizitatori, surprize, concert de excepție și focuri de artificii: Cel mai mare parc de distracții și singurul gratuit din țară OrheiLand și-a redeschis larg porțile de Ziua Internațională a Copilului | VIDEO

Cel mai mare parc de distracții și singurul gratuit din țară OrheiLand și-a redeschis larg porțile de Ziua Internațională a Copilului. Potrivit Primăriei Orhei, 30 de mii de vizitatori, copii însoțiți de părinți, au invadat parcul chiar de la primele ore ale dimineții, dornici să înceapă distracția. Micuții s-au distrat absolut gratuit la toate atracțiile și au avut parte de multe surprize. La intrare, oaspeții au fost întâmpinați de animatori și de mascota veselă a Orheiului Mister Orhy.

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a dat startul sărbătorii, menționând că de ani de zile deschiderea parcului de agrement a devenit o tradiție frumoasă și i-a felicitat pe toți cu Ziua Internațională a Copilului.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Le dorim tuturor copiilor o copilărie fericită, fără griji, să fiți bravi și să vă amintiți de OrheiLand la maturitate, pentru că noi, echipa lui Ilan Șor întotdeauna muncim pentru binele oamenilor, dar în special al copiilor. Iată anume acest parc de distracții, OrheiLand a fost deschis de primarul de onoare al municipiului Orhei, domnul Ilan Șor pentru ca toți copiii să aibă parte de o copilărie fericită”.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți mai mulți politicieni și deputați independenți, actuali membri ai Blocului Politic „Victorie”. Oficialii și-au amintit de copilărie și le-au dorit micuților să se bucure de vacanță și de zilele însorite pe care le vor petrece la Orheiland.

MARINA TAUBER, deputat independent: „Din numele domnului Ilan Șor și a echipei întregi vă mulțumim că sunteți în număr atât de mare aici, pentru că acest lucru ne demonstrează că ceea ce facem este important și pentru Orhei și pentru toată țara”.

ALEXEI LUNGU, președintele Partidului Politic ” Șansă”: „Ziua Copiilor începe la Orhei! Fiindcă la noi sunt cele mai frumoase sărbători fie de vară, fie de iarnă. Venind de fiecare dată la Orhei sunt acasă, iar fiind alături de fiecare dintre voi și alături de copii, mă întorc în copilărie. Vreau să vă felicit pe toți cu această zi frumoasă, vreau să-i îndemn pe toți să-și aducă toți copiii aici la noi, la OrheiLand”.

Întreaga zi, copiii au avut parte de numeroase activități interactive, unde au participat la diferite jocuri și concursuri.

Unul din punctele de atracție pentru cei mici au fost toboganele, trambulinele și caruselul vesel.

Din cauza numărului mare de vizitatori, s-au format cozi lungi la toate atracțiile. Micuții însă au avut destulă răbdare și au așteptat cuminți doar ca să se poată distra la atracția preferată. Iar surprizele nu s-au oprit aici. Micuții au fost serviți cu înghețată gratuită cu care s-au răcorit în timp ce soarele strălucea cu putere.

Iar cei pasionați de artă au participat la sesiuni de facepainting și desen. Copiii și-au pictat fețele cu flori, fluturi și personaje din povești.

Încântați de atmosferă și de toate distracțiile au fost și părinții care ne-au spus că cei mici au așteptat cu nerăbdare deschiderea parcului OrheiLand.

„Este cel mai mare complex de distracții pentru copii și fără îndoială ne place tuturor, copiii sunt extrem de încântați, iar noi nu reușim să fugim după toți. Eu consider că este cel mai bun proiect pentru copii, este pur și simplu de nedescris și minunat. Pe cine nu întrebi, din toată Moldova, din orice colț cunosc despre acest loc și toți vor să ajungă aici”.

„Am vrut să le organizez copiilor o excursie, dar aici sunt atât de mulți oameni, este pur și simplu o adevărată sărbătoare organizată. Totul este minunat, este bine, copiii sunt mulțumiți și noi ne străduim să le facem pentru ei ca totul să fie minunat și bine”.

Copiii s-au distrat la mașinuțe și la trenuț, iar cei mai curajoși au încercat senzații tari la Roller Coster și s-au învârtit la caruselul „Star Tower” care oferă senzații tari de la înălțimea zborului păsărilor. Caruselele, toboganele de apă și cele gonflabile, au fost asaltate de copii.

Și zona de plajă de la lacul din apropiere a fost amenajată cu nisip curat, au fost instalate șezlonguri și deschise umbrelele.

Oamenii s-au plimbat pe catamarane pe apa curată a lacului.

Sărbătoarea a fost organizată cu sprijinul primarului de onoare al municipiului Orhei și liderul blocului „Victorie”, Ilan Șor, care este un familist și un tată exemplar, el având acasă doi copii.

ILAN ȘOR, liderul Blocului ”Victorie”: „Copii sunt cel mai important lucru pe care-l avem în viață, pentru copii noi muncim, pentru copii trebuie să muncească întreaga țară. Noi de fiecare dată, prin acțiuni am demonstrat că muncim pentru copii. Am construit zeci și sute de terenuri de joacă, parcul pentru copii OrheiLand cel mai mare din țară. Astăzi constuim în pofida a tuturor GagauziyaLand. Ne împiedică și nu ne lasă să lucrăm, dar noi asta vom face. Toate parcurile pe care le construim sun absolut gratuite, pentru că nu vrem ca cei mici să depindă de neajunsurile părinților”.

Distracția s-a încheiat cu un concert de zile mari, în scenă au urcat atât interpreți autohtoni, cât și din străinătate. Cei care primii au încins atmosfera au fost formațiile Sun Stroke Project și DoReDos.

Marea surpriză a concertului de la OrheiLand a fost Oceana – renumita interpretă de origine germană, dar și DJ-ul Burak Eter.

Oceana: „Va trebui să mă întorc în Berlin și le voi povesti tuturor despre Orhei și despre Moldova și mă vor întreba cum sunt oamenii acolo? Deci, cum vă simțiți? Bine, bine, vă mulțumesc mult! Să începem!”.

Sărbătoarea a culminat cu un spectaculos foc de artificii.

Totuși, potrivit organizatorilor, sărbătoarea nu a trecut fără incidente. Un echipaj al poliției a oprit un microbuz ce transporta mai mulții copii din Basarabeasca la sărbătoarea din Orhei. Oamenii legii au scos plăcuțele de înmatriculare din motiv că printre însoțitori nu există o asistentă medicală, deși copiii au fost însoțiți de profesori și educatori.

„OrheiLand” a fost inaugurat în 2018 de către Ilan Șor. Parcul de distracții este amplasat pe o suprafață de 5,7 hectare și dispune de un lac de 18 hectare. Potrivit autorităților locale, cele peste 30 de caruseluri, terenuri de joacă și două plaje sunt oferite gratuit vizitatorilor. În afară de distracții, copiii care vin aici au posibilitate să participe la diverse ateliere, master-class-uri și alte activități cognitive, iar în zilele de week-end sunt organizate diferite concerte. De la inaugurare și până acum, parcul a fost vizitat de milioane de vizitatori, mai spun oficialii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE