Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de sâmbătă, 1 iunie, a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru trei cetățeni străini. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 64 220 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 34 358 traversări persoane, transmite Deschide.MD.

Cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 37 240, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 26 980.

Cu referință la traversarea frontierei de către  cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 17 762 treceri, dintre care 9 055 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 3 481 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cele mai solicitate au fost punctele de trecere de la frontiera cu România – 29 994 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 18 289 treceri și alte 15 937 traversări – frontiera aeriană.

Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat șase treceri ilegale a frontierei de stat, 13 de persoane documentate; patru persoane au încălcat regimul în PTF și cel al zonei de frontieră; un document de călătorie falsificat; 24 încălcări a regulilor de folosire a vinietei; cinci străini au încălcat regulile de ședere în R. Moldova; două persoane și un autovehicul, identificate cu consemn național.