22.2 C
Chișinău

„Un circ al corupților”. Maia Sandu și Dorin Recean vor fi audiați în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău | VIDEO

Președintele, Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Despre asta a anunțat Judecătoria Buiucani.

Magistrații au admis cererea avocatului fostului prim-ministru Iurie Leancă, prin care a solicitat ca toți membrii Cabinetului de Miniștri de atunci să fie audiați.

Contactat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că se documentează și va reveni cu un comentariu.

Pe de altă parte, șeful cabinetului președinției, Adrian Băluțel a scris pe canalul său de telegram că totul ”este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul” și că Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea aeroportului către Avia Invest, lucru pe care, afirmă că, șeful statului l-a menționat de mai multe ori.

Totuși, atunci când Maia Sandu a fost ministru al Educației în Guvernul Leancă, a votat pentru proiectul de concesionare a aeroportului. Doar bașcanul din acea perioadă, Mihail Formuzal a votat împotrivă.

Precizăm că, anterior, completul de judecători a respins cererile din partea avocaților inculpaților Judecătoria Buiucani a acceptat drept probe și înregistrările video de la ședința Guvernului din 29 mai 2013, la care a fost votată Concesionarea. Astfel, pe 14 iunie urmează să înceapă audierile.

Aminim că, examinarea dosarului privind Concesionarea Aeroportului a fost reluată de la zero, după un an de ședințe preliminare. Se întâmplă după ce, în luna februarie curent, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au dispus specializarea magistraților Judecătoriei Chișinău în domeniul examinării cauzelor penale care au fost trimise în instanța de judecată de către Procuratura Anticorupție. În consecință, completul de judecată format inițial a fost substituit de unul nou, iar examinarea dosarului- luată de la capăt. Pe 29 mai, au fost prezentate din nou cererile părților cu privire la audierea martorilor. Și de această dată, învinuiții în dosar au cerut audierea întregului cabinet de miniștri de atunci și a persoanelor implicate în aprobarea concesionării.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE