22.2 C
Chișinău

Statele Unite ale Americii vor trimite în Republica Moldova instructori militari, la cererea Chișinăului. Care ar fi scopul acțiunilor | VIDEO

Statele Unite ale Americii va trimite în Republica Moldova instructori militari la cererea Chișinăului. Despre asta scrie Euronews România.

Potrivit presei străine, care citează publicația Intelligence Online, americanii vor ajuta Ministerul Apărării al Republicii Moldova să-și modernizeze forțele armate ca astfel să renunțe la modelul rusesc de organizare și să devină compatibile cu armata americană.

Se mai scrie că grupul de militari americani va ajunge și în Ucraina, Armenia, dar și în alte țări din Balcani.

Potrivit Euronews România, în ultimii ani, Statele Unite au oferit mai multe loturi cu echipament militar și arme pentru armata națională.

Recent, în timpul vizitei secretarului de stat american la Chișinău, Antony Blinken, colaborarea militară a fost unul dintre subiectele principale abordate cu șefa statului Maia Sandu. Oficialul american a declarat că SUA informează regulat autoritățile moldovenești despre posibile acțiuni de destabilizare a Rusiei.

„Un alt lucru important este distribuirea informațiilor despre campaniile de dezinformare, care sunt o armă foarte puternică a Rusiei. Avem un memorandum de înțelegere care ne permite să facem acest lucru, adică de a împărtăși informații, de a ajuta Moldova sa-și dezvolte și alte instrumente pentru a face față”, a declarat Antony Blinken.

Amintim că, la începutul lunii mai armata americană și cea moldovenească au desfășurat exerciții comune în poligoanele din țara noastră.

Am apelat la serviciul de presă al Ministerului Apărării pentru a ne confirma dacă informațiile publicate de presa din România sunt adevărate și dacă da, atunci câți instructori americani vor veni în țara noastră, cum anume vor fi instruiți și dacă în acest sens vor fi cheltuieli financiare, de către cine vor fi suportate. Până la momentul publicării materialului, nu am primit un răspuns.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE