22.2 C
Chișinău

S-a auzit ultimul sunet de clopoţel în toate şcolile din Republica Moldova, inclusiv la Orhei. Tatiana Cociu: „Avem foarte mulți copii talentați, foarte bravi și cu note bune la învăţătură” | VIDEO

Ultimul sunet a răsunat astăzi în școlile din toată țara, vestind despre finalizarea anului școlar. La Liceul „Ion Luca Caragiale” din Orhei, evenimentul a început cu onorarea absolvenților. Aceştia au trecut prin curtea școlii în aplauzele spectatorilor şi au fost felicitaţi de către directorul școlii, profesorii și reprezentanții autorităților locale.

GALINA MELENCIUC, directorul liceului „Ion Luca Caragiale” din Orhei: „Dragi elevi, în anul acesta ați muncit cu multă dăruire de sine, acumulând cunoștințe temeinice pentru a deveni cetățeni destoinici, făuritori ai societății de mâine. Astăzi, ca și întotdeauna, ne mândrim cu elevii noștri. Elevii, care pe parcursul anului de studii au acumulat rezultate deosebite la disciplinele școlare și acum, la sfârșit de an, se remarcă ca și elevi eminenți”.

La careul festiv de la Liceul „Ion Luca Caragiale” din Orhei a fost prezent şi primarul municipiului, Tatiana Cociu. Ea a felicitat audienţa cu ocazia finalizării anului școlar și a remarcat că este foarte bucuroasă că sunt atât de mulți copii talentați în Orhei care învață bine. Și că autoritățile locale vor continua să susţină instituțiile de învățământ.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Din start, vreau să vă felicit cu acest sfârşit de an şcolar, sunteți toți foarte bravo. Mă bucur că în instituțiile de învățământ din municipiul Orhei avem atât de mulți copii talentați, foarte bravi și cu note bune la învăţătură. Or acest lucru ne îndeamă pe noi, autoritatea publică locală, să continuăm să sprijinim Educaţia în municipiul Orhei, și să depunem toate eforturile și capacităţile pentru ca voi, elevii și absolvenții noștri, să vă bucurați de condiții bune de făcut studii”.

După partea oficială, absolvenții au dansat valsul de care sau pregătit mult special pentru această zi. Sărbătoarea a continuat cu un concert, în cadrul căruia copiii au cântat și au recitat poezii dedicate școlii și profesorilor.

Careul s-a încheiat cu fotografierea absolvenților și înmânarea cadourilor simbolice din partea școlii. Ei nu-și ascundeau emoțiile, râdeau și plângeau.

Elevii ne-au spus că sunt pregătiți pentru examenele finale și că anii de școală au trecut foarte repede.

„Sunt pregătit pentru a ieşi din școală. Am emoţii într-adevăr, dar sper şi ştiu că voi reuşi să ies cu note maxime din această școală minunată”.

„Într-adevăr, 12 ani au trecut foarte repede, credeam ca o să fie mult 12 ani, însă 12 ani ca 12 clipe, au fost ani frumoşi, plini de diferite lecţii, lecţii atât de şcoală, cât şi lecţii de viaţă”.

Pentru absolvenți urmează o nouă etapă în viață: admiterea la universități, startul activităţii profesionale și noi realizări.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE