Emoții, dar și spaimă i-a provocat anunțul despre faptul că a devenit câștigătorul unui premiu al Festivalului de Film de la Cannes. Asta ne-a mărturisit, Oleg Condrea, cineastul moldovean, premiat pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards. Într-un interviu, oferit exclusiv pentru Canal 5, tânărul a vorbit despre planuri și idei, așteptări, dar și despre povestea reușitei de la Cannes.
OLEG CONDREA, scenarist: „Evident, a fost o surprinză și am aflat probabil cu o lună înainte să plec chiar la festival și la piața de filme din Cannes. Evident, am reacționat foarte…eram foarte bucuros, dar în același timp eram un pic anxios, pentru că mi-am dat seama că scenariu deja e la alt nivel și următorul scenariu are așteptări mult mai mari”.
„Tangled Tails” este despre un câine înțelept care se confruntă cu provocări majore, luptă împotriva bolii, fricii și a dependențelor care îi amenință familia.
OLEG CONDREA, scenarist: „Mesajul filmului se poate de împărțit pe două nivele. Nivelul superficial chiar dacă nu este…avem un câine care caută atenție în sânul familiei, însă bătrânul este grav bolnav și evident în familie toată atenția este asupra lui și câinele nu o primește. Avem tematica de a lua responsabilitate, dar în același timp nu a fi capabil să o mânuiești și cumva primul nivel ușor care îl poți depista în film”.
Scenariul său a luat peste 80 de alte premii la concursuri din Los Angeles, New York, San Francisco, Florența, Paris, Londra. Acum, tânărul lucrează la un nou proiect.
OLEG CONDREA, scenarist: „În timpul meu liber mai scriu încă un lungmetraj și are o temă destul de controversată, cel puțin când o povestesc unora din colegi sau membrelor din audiențe și mie îmi place reacția controversată, mie îmi place când audiența se poate împărți în două tabere una pentru pro alta pentru contra”.
Acum tânărul se află în Brașov pentru a crea un desen animat. Premiile Cannes 7th Art Awards sunt deschise atât cineaștilor profesioniști, cât și celor în curs de afirmare. Este o platformă independentă care permite cineaștilor să își prezinte lucrările unui public global.