20.2 C
Chișinău

S-au lăudat că a fost returnat statului, iar apoi l-au predat: O companie privată va prelua administrarea Aeroportului Internațional Chișinău | VIDEO

O companie privată va prelua administrarea Aeroportului Internațional Chișinău. Despre asta a anunțat Natalia Bejan, directorul Agenției de Investiții din Moldova, instituție subordonată Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Aceasta nu a specificat însă despre ce SRL este vorba.

NATALIA BEJAN, directorul Agenției de Investiții din Moldova: „Nu pot spune neapărat că aceasta este o decizie bună sau rea, deoarece cred că am putea găsi o super echipă de moldoveni care să lucreze pentru stat și să se ocupe de Aeroport, totuși, efortul de a gestiona și de a asigura stabilitatea echipei, indiferent de guvernare și interese, și de a avea doar un interes de business pur pentru eficientizarea proceselor, este ceva ce nu știu dacă putem garanta acum, de aceea, probabil, decizia nu este neapărat una proastă”.

Aeroportul este dat în gestiunea unei companii după ce în urmă cu mai bine de un an, autoritățile au finalizat toate procedurile de transferare a întreprinderii de la concesionarul Avia Invest către stat.

MAIA SANDU, președintele țării: „Azi se face dreptate, Aeroportul Internațional Chișinău este din nou al statului, adică al cetățenilor”.

Recent, printr-un amendament al deputatului PAS, Radu Marian, Aeroportul Internațional Chișinău a fost inclus în lista bunurilor de stat nepasibile privatizării, însă acest lucru nu interzice concesionarea obiectivului și nici transmiterea aeroportului în gestionarea unor companii private.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE