22.2 C
Chișinău

Moldova, sub cod galben de vreme instabilă pentru a treia zi consecutivă. Precizările meteorologilor

Codul galben de instabilitate atmosferică a fost prelungit pentru a treia zi consecutivă. Potrivit meteorologilor, avertizarea meteorologică va fi valabilă în toată țara, până la ora 22:00, scrie Realitatea.MD.

„Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2) cu grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s”, se arată în comunicatul emis de meteorologi.

În contextul celor menționate, moldovenii sunt îndemnați să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți și să evite aflarea sub copaci bătrâni.

Automobiliștii să evite parcarea sub arbori și să ocolească șantierele în lucru/drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș.

În ultimele 2 zile, ploile puternice au făcut ravagii în mai multe zone ale țării. Intemperiile au distrus și culturi agricole.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE