22.2 C
Chișinău

Andrei Năstase îi cere PAS și Maiei Sandu să nu implice elevii și studenții în campania electorală

Circulara emisă managerilor instituțiilor de învățământ, prin care li se cere să implice elevii și studenții în promovarea referendumului inițiat de Maia Sandu, provoacă reacții dure în rândul opoziției. Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, care și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale, acuză actuala putere de abuz și o compară cu regimul comunist din perioada sovietică, transmite Ziua.MD.

„Ceea ce fac PAS și Maia Sandu este o recunoaștere a modului în care regimul totalitar, care deține toată puterea în stat are de gând să fraudeze alegerile, prin implicarea directă și indirectă a instituțiilor statului în campania electorală prezidențială. Mai lipsește ca ei să introducă din nou, ca în vremurile sovietice, obligarea studenților în activități pe care le decide regimul”, a menționat Andrei Năstase, într-o înregistrare video.

Fostul lider al Platformei DA și aliat politic în trecut al Maiei Sandu spune că a fost și rămâne un susținător al parcursului european, dar nu poate admite ca acest subiect să fie monopolizat și folosit în mod abuziv în interesele exclusive ale partidului de guvernământ.

„Am fost și sunt un susținător activ al viitorului european al Republicii Moldova, am adoptat nenumărate rezoluții pe această temă, împreună cu sutele de mii de oameni, ieșiți în stradă pentru a înlătura regimul oligarhic, dar nu pot accepta ca această temă să fie folosită în acest mod ilegal de PAS, pentru a acoperi lipsa de rezultate și a amăgi din nou cetățenii”, a spus Andrei Năstase.

Amintim că, astăzi, în spațiul public a apărut un document în care Ministerul Educației le cere universităților din Republica Moldova să atragă cât mai mulți studenți pentru a promova referendumul din 20 octombrie. Printr-o circulară, semnată de secretarul de stat de la Educație Adriana Cazacu-Țigaie, rectorilor li se solicită să asigure „buna desfășurare” a inițiativei „Ambasadori pentru referendum”, campanie inițiată de președintele Maia Sandu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE