15 C
Chișinău

Membrii CSM și-au revizuit decizia: Vladislav Gribincea, cumnatul lui Sergiu Litvinenco, a fost admis în cursa pentru funcția de judecător la CSJ | VIDEO

După ce săptămâna trecută a fost exclus din concurs, membrii Consiliului Superior al Magistraturii și-au revizuit decizia, iar Vladislav Gribincea, care este cumnatul lui Sergiu Litvinco, fost ministru al Justiției și consultant al Maiei Sandu, a fost admis în cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. La ședința CSM din 28 mai, juristul a spus că hotărârea anterioară a membrilor Consiliului, de a-i declara dosarul inadmisibil, nu ar fi fost întemeiată și a cerut plenului să-și revizuiască decizia și să-l lase în concurs.

Membrii CSM au intrat în deliberări, iar ulterior, cu opt voturi pro și zero împotrivă au decis să-l admită pe Vladislav Gribincea în cursă.

SERGIU CARAMAN, președinte interimar al CSM: „Se revocă hotărârea CSM din 21 mai 2024 privind admisibilitatea dosarului candidatului la funcția de judecător al CSJ Vladislav Gribincea. Se declară admisibil dosarul candidatului la funcția de judecător CSJ, Vladislav Gribincea. Atunci, la acea dată, candidatul nu avea certificatul medical valabil din care să ateste întrunirea condițiilor pentru a candida la funcția de judecătoR la CSJ. Astăzi CSM a avut în față certificatul medical care exista inclusiv la data la care candidatul trebuia să-l prezinte CSM-ului. CSM a reieșit din situația că candidatul a menționat că este incertă situația legată de trecere a controlului medical și a așteptat să fie invitat la comisie pentru a trece această evaluare medicală”.

Menționăm că dosarul lui Gribincea, înscris în cursa pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Supremă de Justiție, a fost declarat inadmisibil de Consiliul Superior al Magistraturii. Motivul este neprezentarea certificatului de sănătate și două recomadări de la persoane notorii din Justiție.

În reacție, justițiarul, a spus că nu a fost contactat niciodată de către CSM pentru a ridica actul medical, iar în ce privește al doilea certificat a afirmat că solicitarea este excesivă la care trebuie renunțat și a adăugat că va solicita CSMului să își revizuiască hotărârea.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE