22.2 C
Chișinău

Secretarul american de stat, Antony Blinken, vine miercuri, la Chișinău. Care este scopul vizitei | VIDEO

Secretarul american de stat, Antony Blinken, vine miercuri, la Chișinău. Anunțul a fost făcut vineri, de asistentul său pentru Afaceri Europene și Euroasiatice James O’Brien, într-o conferință de presă.

El a declarat că în drumul spre Praga, unde, începând de joi, va participa la reuniunea ministerială informală a miniștrilor de externe pentru pregătirea summitului NATO, Blinken va face o escală în Republica Moldova, unde se va întâlni cu președintele Maia Sandu, premierul şi alți oficiali.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, șeful diplomației americane va avea un pachet solid de sprijin pentru tranziția Republicii Moldova, atât în ceea ce privește independența energetică sau o mai mică dependență de sursele din est, cât și în ceea ce privește sprijinul pentru democrație împotriva amenințărilor rusești, fără să specifice la ce anume se referă.

Detalii va oferi oficialul american în ziua aflării sale în Chișinău, a adăugat O’Brien.

Vizita șefului diplomației americane la noi va fi a doua după cea din martie 2022, când s-a aflat aici timp de două zile. Blinken sa întâlnit cu președintele Maia Sandu, fostul premier Natalia Gavrilița și ex-ministrul de Externe, Nicu Popescu. După începerea războiului din Ucraina, SUA și-au sporit sprijinul financiar pentru Republica Moldova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE