22.2 C
Chișinău

Reparația podului de pe strada Ismail se amână, în timp ce oamenii continuă să fie indignați de starea avariată în care se află construcția: „S-ar putea prăbuși, este nesigur” | VIDEO

Șoferii și pietonii care traversează zilnic podul de pe strada Ismail din capitală continuă să fie indignați de starea avariată în care se află construcția. Oamenii se plâng că trec pe acest tronson cu teamă, pentru că își pun viața în pericol și așteaptă cu nerăbdare să vadă când va fi reparat podul, care a fost dat în folosință la sfârșitul anilor ’70.

„Este cu siguranță recomandabil ca ei să se ocupe de repararea acestui pod înainte de a se întâmpla ceva tragic. Nu este de dorit, este necesar, mai ales când vezi ce flux de mașini se formează”.

„Dacă este încărcat cu ceva trafic de camioane la ora de vârf, s-ar putea prăbuși. Este nesigur. Pod arată inestetic, în centrul orașului, oricum, trebuie luate niște decizii, niște măsuri”.

„Ar trebui aparte o cărare pentru oameni pentru că e foarte rău și așa. E demult, e vechi și este murdar. Trebuie aparte pentru oameni și aparte pentru mașini, măcar ceva. O mică dezvoltare nu ar fi rău”.

Între timp, reparația podului de pe strada Ismail este amânată. În pofida faptului că a fost efectuată o expertiză, lucrările vor începe abia după ce va fi finalizată reparația podului de pe strada Mihai Viteazul, care se desfășoară de doi ani. Acest lucru a fost anunțat anterior de către șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale de Transport Public și Căi de Comunicație: „Сeea ce ține de lurările de expertizare a podului Ismail, în condițiile de licitare au fost expertiza, de fapt, a stării podului, inclusiv reparații care urmează a fi propuse de acei experți implicați în această expertiză. Conform deciziei asumate de experți, a fost inițiat procesul de elaborare a proiectului de execuție pentru demararea proiectului de reparație capitală a podului Ismail. Acest proiect urmează să fie prezentat până la finele anului curent și o eventuală demarare a lucrărilor va fi posibilă după finalizarea reparației capitale care astăzi este în derulare pe podul Mihai Viteazul”.

Am mers la Direcția de Transport Public și Căi de Comunicație pentru a-l întreba pe șeful acestuia, de ce este necesar să se aștepte până la sfârșitul lucrărilor de reparații la un pod pentru a începe lucrările de reparații la un alt pod din capitală, dar acesta nu se afla la Direcție și nici nu a răspuns la apelurile noastre telefonice. Reabilitarea podului de pe strada Mihai Viteazul a început în urmă cu doi ani. Deși s-a promis că lucrările la prima bandă vor fi finalizate până pe 23 decembrie, de atunci autoritățile municipale au amânat de mai multe ori termenul. Ultima dată a fost anunțată că va fi luna iunie a acestui an. În total, în Chișinău există 20 de poduri, construite în perioada sovietică. Cele mai multe dintre ele au nevoie de reparații.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE