26.2 C
Chișinău

Drama unui cuplu de moldoveni stabiliți în Irlanda, disperaţi de justiţia moldovenească: Şase ani fără dreptate pentru Marius Borş, copilul lor decedat în accident

O utilizatoarea a rețelelor de socializare și care pare fi o apropiată a familiei Borș, Violeta Gornet, a menționat într-o postare pe Facebook că o nouă ședință de judecată pe acest caz, la data de 22 mai, a fost amânată.

„Este strigător la cer ceea ce se întâmplă în țara noastră… O nouă ședință amânată 22.05.24(d-na judecătoare făcând intoxicație de această dată) în cazul familiei Borș, care în 2018 și-au pierdut fiul, Marius Borș, în urma tragicului accident de la intersecția bl. Dacia cu str. Băcioi. Vitezomanul Stepanciuc Alexandru, fiind într-un pariu la o cursă a vitezomanilor, a lovit mașina familiei Borș, unde fiul Marius a decedat pe loc”, a menționat Violeta Gornet.

Potrivit acesteia, instituția care ar trebui să facă dreptate și să atragă la răspundere pe cei vinovați, „își bate joc de această familie”.

„Instituția care ar trebui să facă dreptate își bate joc de această familie… 56 de ședințe, învinuitul nici măcar nu a fost reținut, 25 de ședințe anulate din diferite motive ale instanței… Acești părinți fac naveta Irlanda-Moldova pentru a veni la ședințe, iar cineva își bate joc de suferința lor. D-na judecătoare Vasilisa Munteanu, oare dormiți liniștită? Nu vă mustră conștiința? Cât va mai dura acest proces? Au mai rămas în țară judecători onești și competenți, care să facă dreptate? Este de necrezut cum cineva poate să nu mai aibă frică de nimic, nici de legea bumerangului, nici de Dumnezeu… În cazul cînd era copilul lor,oare la fel procedau,acești oameni ai legii?”, a mai menționat Violeta Gornet.

Ziua de 26 august este una neagră pentru soții Borș. Acum cinci ani, în această zi, ei și-au pierdut feciorul, într-un cumplit accident rutier. Un automobil s-a ciocnit violent cu mașina în care se afla Sergiu Borș împreună cu feciorul său Marius. Impactul a fost atât de puternic, încât minorul a fost aruncat la vreo 20 de metri, iar la scurt timp s-a stins din viață.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE