22.2 C
Chișinău

Alertă de rujeolă la Sîngerei: Zece copii dintr-o familie, toți nevaccinați, infectați

Un focar de rujeolă a fost înregistrat recent, în raionul Sîngerei, cu 11 cazuri de îmbolnăviri la copii, dintre care 10 sunt din aceeași familie. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care precizează că niciunul dintre ei nu a fost vaccinat, din motivul apartenenței la o confesiune religioasă, transmite Unimedia.INFO.

„Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că, de la începutul anului până la data de 24 mai curent, în țară au fost confirmate 66 de cazuri de rujeolă.

Conform informațiilor actualizate, teritoriile afectate de rujeolă, de la începutul acestui an sunt: mun. Chișinău – 48 de cazuri, rn. Sîngerei – 11 cazuri, rn. Ialoveni – 2 cazuri, raioanele Orhei, Drochia, Fălești, Ștefan Vodă și Ungheni – câte 1 caz.

Cazurile au fost confirmate în Laboratorul de referință al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Atenționăm repetat populația că rujeola este o infecție cu grad înalt de contagiozitate și îndemnăm părinții să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și a altor boli infecțioase.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare”, comunică ANSP.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE