17.7 C
Chișinău

Venituri de 700 mii de lei, apartamente, case, terenuri și investiții peste hotare: Ce a indicat în declarația de avere șeful interimar al CSM, Sergiu Caraman | VIDEO

Venituri de circa 700 mii de lei, investiții în societăți comerciale internaționale, mai multe apartamente, case, dar și terenuri. Asta relevă declarația de avere și interese personale a președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman, depusă pentru anul trecut.

Potrivit documentului, din totalul veniturilor familiei justițiarului, peste 118 mii de lei sunt dobândiți din munca pe care Sergiu Caraman a desfășurat-o în cadrul Judecătoriei Criuleni.

Puțin peste 332 de mii de lei constituie salariul pe care Caraman l-a primit, anul trecut, de la Consiliul Superior al Magistraturii. A mai obținut aproape 13 mii de lei drept onorariu pentru activitatea științifică și de creație de la Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției.

Totodată, în familia Caraman au mai ajuns alți peste 113 mii de lei din salariul soției funcționarului, sursa acestora fiind o societate comercială. Din alocații, diurne, indemnizații și compensații, în familia Caraman au ajuns echivalentul a aproximativ 68 de mii de lei.

Familia Caraman mai declară în locațiune unul dintre apartamentele pe care le deține în proprietate, ceea ce i-a adus, pe parcursul anului trecut, 36 de mii de lei. A moștenit 3/4 cotă-parte dintr-un apartament de 22,8 metri pătrați, valoarea de piață a acestuia fiind de 500 de mii de lei. 3/4 cotă-parte dintr-o casă de locuit de 150,4 metri pătrați, în valoare de 1,4 milioane de lei, a fost, de asemenea, moștenită. În anul 2014, familia Caraman a cumpărat un apartament de 29,90 metri pătrați cu 40 de mii de lei, valoarea de piață fiind de 145 de mii de lei, diferența de preț fiind motivată prin „starea imobilului”.

În 2019, Sergiu Caraman a achiziționat un apartament de 49,7 metri pătrați la prețul de 493 de mii de lei, iar în 2022 – un alt apartament și-a făcut loc în proprietatea lui Caraman-valoarea de piață a acestuia fiind de 78.500 de euro. Familia are în proprietate mai multe cote părți pentru șapte terenuri dobândite prin moștenire, valoarea de piață a cărora ajunge, în total, la 660 de mii de lei. În declarația de avere a mai fost inclus un teren agricol de 0,048 hectare, cu o valoare de piață de 80 de mii de lei și o „Toyota Corolla”, fabricată în 1999, pe care familia l-a cumpărat acum șase ani cu 1.300 de euro.

Sergiu Caraman mai deține multiple acțiuni în cadrul a 33 de companii internaționale, majoritatea fiind fondate în Statele Unite ale Americii. Drept urmare, a obținut dividende de puțin peste 200 de dolari americani. Pe lângă aceasta, Caraman s-a ales cu 1.750 de dolari americani din vânzarea unor acțiuni pe care le-a deținut în cadrul unei companii multinaționale americane de brokeraj.

Caraman are două credite la o bancă din Moldova. Unul de 30 de mii de lei și altul mai mare, de 443.700 de lei, contractat în 2019, cu rata dobânzii de 16,42% și pe care trebuie să-l întoarcă peste opt ani.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE