15.5 C
Chișinău

Percheziții la ANRE. Biroul unui angajat, luat la puricat de ofițerii CNA

Biroul unui angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost luat la puricat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Potrivit unui comunicat de presă, este vorba de un consultant al Secției Licențiere care ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe, scrie Realitatea.MD. 

„Acesta ar fi exercitat influență asupra unor membri ai comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul şi comercializarea de combustibil pe teritoriul Republicii Moldova. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

În cadrul perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat corespondența purtată anterior de angajatul ANRE cu reprezentantul agentului economic interesat de obținerea rezultatului urmărit, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat”, menționează CNA.

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE