25.2 C
Chișinău

Favoritism sau „operativitate”? Abia după 13 zile, IGP a răspuns la solicitarea Canal 5. Când au primit răspuns alte instituții media | VIDEO

Operativitate marca Poliția Națională. După 13 zile, șefa Secţiei Comunicare şi Protocol a IGP, Diana Fetco, a răspuns postului nostru de televiziune despre infracțiunile înregistrate în 9 mai, deși altor mass-media a furnizat asemenea informații chiar în aceeași sau a doua zi.

În 10 mai, Canal 5 a solicitat Inspectoratului General al Poliţiei răspunsuri prompte la următoarele întrebări: câte procese-verbale au fost întocmite în 9 mai cu privire la purtarea panglicii SfÂNTULUI Gheorghe, sunt printre contravenienţi deputați, consilieri și politicieni și ce sancţiune este prevăzută?

Atunci Fetco nu a reacţionat la solicitarea noastră. Răspunsul a parvenit pe adresa electronică a redacției abia în 22 mai.

În document se spune că au fost înregistrate 44 de sesizări și au fost fixate 209 persoane care au folosit public panglica bicoloră neagrăportocalie, interzisă prin lege. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGP, până în 22 mai, 90 de persoane au fost deja identificate şi urmează să fie citate la Poliţie.

Totuși, la întrebarea noastră despre deputați, consilieri sau politicieni care ar fi încălcat legea în 9 mai și ce riscă aceștia, Fetco nu a răspuns.

În schimb, în 9 mai ea a reacţionat la solicitarea postului public de Televiziune Moldova 1, oferindu-i datele necesare.

Iar pentru PRO TV responsabilii de la IGP au dat răspuns în 10 mai.

Ce ține de conlucrarea cu Poliția, Canal 5 ține să precizeze că serviciile de presă ale IGP, MAI și inspectoratelor din țară de cele mai multe ori nu reacționează la apelurile și mesajele noastre, ori răspund cu foarte mare întârziere, după ce jurnaliștii noștri insistă de mai multe ori.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE