25.2 C
Chișinău

Consiliul Superior al Magistraturii va lua marțea viitoare o decizie în privința revizuirii hotărârii în raport cu dosarul lui Vladislav Gribincea,

Consiliul Superior al Magistraturii va lua marțea viitoare o decizie în privința revizuirii hotărârii în raport cu dosarul lui Vladislav Gribincea, care a candidat la funcția de judecător în Curtea Supremă de Justiție. Despre asta a anunțat membrul CSM, Ion Guzun, la un post de televiziune.

ION GUZUN, membru CSM: „Regulile sunt pentru toți, toți trebuie să le urmeze. Noi, pe parcursul la toate concursurile, care au fost organizate, Consiliul Superior al Magistraturii nu a fost rigid, nu a exclus pur și simplu vreun candidat din concurs, invers, am încercat să să fim proactivi cu toți candidații, noi înțelegem că ar putea fi și o neînțelegere cu unii candidați la fel, nu este vorba de a favoriza pe cineva, pur și simplu, se întâmplă. Subiectul respectiv va fi discutat la ședința CSM de marți”.

Menționăm că dosarul lui Gribincea, înscris în cursa pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Supremă de Justiție, a fost declarat inadmisibil de Consiliul Superior al Magistraturii. Motivul este neprezentarea certificatului de sănătate și două recomadări de la persoane notorii din Justiție. În reacție, justițiarul, care, printre altele, este și cumnatul lui Sergiu Litvibnco, fost ministru al Justiției și consultant al Maiei Sandu, a spus că nu a fost contactat niciodată de către CSM pentru a ridica actul medical, iar în ce privește al doilea certificat a afirmat că solicitarea este excesivă la care trebuie renunțat și a adăugat că va solicita CSM-ului să își revizuiască hotărârea.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE