22.7 C
Chișinău

A fost salvat de la moarte! Un bărbat din Hîncești, resuscitat cu succes de medici

Un bărbat din orașul Hîncești, a fost salvat de medici, pe motivul dureri în piept, dispnee (respirație cu dificultate) și slăbiciuni. Potrivit comunicatului emis de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), totul s-a întâmplat miercuri, 22 mai.

„La locul solicitării, la domiciliu, pacientul prezenta următoarele acuze: dureri precordiale fără iradiere, palpitații, dispnee, transpirații, vertij, cefalee, grețuri, slăbiciune generală. Din anamneză s-a constatat că se simte rău după un efort fizic. În baza diagnosticului prezumtiv stabilit s-a acordat asistența medicală de urgență conform protocolului clinic”, transmite Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

Având în vedere starea gravă a bărbatului de 54 ani, s-a solicitat intervenția echipei de asistență medicală urgentă specializată.

„Pacientul a fost preluat pe traseu de către echipa AMU specializată terapie intensivă mobilă și reanimare (TIM și R) din cadrul SAMU Hîncești și transportat asistat către IMSP SR Hîncești. La ora 11:47, în momentul predării pacientului specialiștilor din cadrul UPU, s-a instalat stopul cardiorespirator din cauza unei dereglări severe de ritm cardiac, rezistentă la administrarea de antiaritmice pe perioada transportării, fapt pentru care la ora 11:48 s-au inițiat imediat măsurile de resucitare cardio-respiratorii și cerebrale, inclusiv 2 defibrilări manuale”, mai comunică instituția.

Astfel, în urma acțiunilor, medicii au reușit cu succes să-l resusciteze pe bărbat, unde i-a fost acordată o nouă șansă la viață. La moment, pacientul se află în secția reanimare.

realitatea.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE