29.2 C
Chișinău

La un pas de nenorocire! Un bărbat din Cantemir, înecat cu alimente în timpul cinei, a fost resuscitat de medicii de la urgență

Un bărbat de 63 ani, din Cantemir, a fost la un pas de tragedie. Și asta pentru că, omul s-a înecat cu alimente în timp ce lua cina, scrie Deschide.MD.

Cazul s-a întâmplat marți, 21 mai, aproximativ la ora 19:10. Atunci, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a fost înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital unui bărbat pe motivul că avea în căile respiratorii un „corp străin și nu respira”.

„Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Cantemir, care a ajuns la locul solicitării în 4 minute. La evaluarea pacientului s-a stabilit starea generală critică, inconștient, diagnosticul prezumtiv: „corp străin în căile respiratorii superioare. Asfixie obstructivă. Insuficiență respiratorie acută. Comă hipoxică de gradul II-III. Stop cardio-respirator” ”, ne informează cei de la Asistență Medicală Urgentă.

Din spusele rudelor, în timpul cinei, bărbatul a aspirat cu o bucată de aliment, după care a pierdut cunoștința și nu prezenta semne de viață.

Membrii echipei SAMU Cantemir au efectuat manevrele de dezobstrucție, inițiind măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes, prin restabilirea ritmului cardiac și a respirației. Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, pacientul a fost transportat asistat și transmis medicilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Cantemir.

Echipa SAMU Cantemir implicată în salvarea pacientului: Felcerul – Elena Dachii, infirmierul – Vera Strahoteanu și șoferul ambulanței – Dumitru Anghel.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE