22.2 C
Chișinău

Incidentul cu cocktailuri Molotov de la Ambasada Rusiei: Bărbatul implicat, eliberat chiar în sala de judecată. Cum a fost posibil | VIDEO

Bărbatul de 54 de ani care în luna martie a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost eliberat chiar în sala de judecată. Acesta a fost condamnat pentru ”împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral sau a activității organelor electorale”.

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, inculpatul a fost obligat să execute 150 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Totuși, ținând cont că acesta s-a aflat în izolatorul de detenție timp de 50 de zile, magistrații au considerat că pedeapsa aplicată a fost executată integral, – individul fiind eliberat.

Incidentul s-a produs în data de 17 martie, când în Rusia se desfășurau alegerile prezidențiale. În acea zi, bărbatul s-a apropiat la secția de votare deschisă în incinta Ambasadei Federației Ruse la Chișinău și, în semn de protest față de puterea de la Kremlin, a aruncat peste gardul misiunii diplomatice două cocktailuri Molotov. La scurt timp, el a fost reținut de carabinierii aflați în preajmă.

Fiind audiat, inculpatul și-a recunoscut integral vina. Amintim că după producerea incidentului, reprezentanții ambasadei Federației Ruse spuneau ca se așteaptă la o pedeapsă corectă și severă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE