26.2 C
Chișinău

Vasile Costiuc declară cu un reprezentant SIS și-a cumpărat apartament de 200 de mii de euro în București: Cerem instituțiilor statului să răspundă public dacă informația este adevărată | VIDEO

Un reprezentant al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova la București și-ar fi procurat în capitala României un apartament în valoare de 200 de mii de euro. Despre asta a anunțat președintele Partidului ”Democrația Acasă”, Vasile Costiuc într-un mesaj video pe Facebook. Politicianul a mai declarat că reprezentanții SIS lucrează în interes personal și nu au nimic în comun cu interesul național și ceea ce se întâmplă în țară. El a solicitat instituțiilor statului să spună public dacă informația pe care o deține este adevărată.

VASILE COSTIUC, președintele Partidului ”Democrația Acasă”: „Un oarecare Talmazean, care reprezintă statul Republica Moldova în raport cu serviciile românești, reprezentantul SIS la București, recent, și-a cumpărat un apartament de 143 de mii și 500 de euro cu tot cu serviciile notariale, cu reparații, cu ce a mai făcut el acolo, sursele noastre spun că apartamentul s-a ridicat la 200 de mii de euro. Se află în inima Bucureștiului, pe șoseaua Pipera 48 A. Este scris pe numele personal, pe numele Talmazean în acte cadastrale, în contractul de vânzare-cumpărare. Întrebarea noastră este, dacă se confirmă aceste informații să fie verificare de către Serviciul de Informații a Republicii Moldova, iar dacă se confirmă că acest ofițer cu misiuni speciale trimis la București își cumpără imobile și are planificat să rămână la București, întrebarea noastră, pentru cine el lucrează?”.

Vasile Costiuc a declarat că apar mai multe întrebări față de ofițerii SIS și anume de unde aceștia se îmbogățesc, fără să fie verificați de instituțiile statului. Costiuc spune că dacă informația că unul dintre reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate și-a procurat un imobil însumat la sute de mii de euro se va adeveri, acesta trebuie să-și dea demisia.

Am telefonat la Centrul de comunicare și relații publice a SIS pentru a comenta cele anunțate de liderul Partidului ”Democrația Acasă”, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon și nici la mesaje. De asemenea, am expediat o solicitare la adresa de email a serviciului de presă, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Dețin bunuri imobile în România și membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit declarației de avere, unul dintre cele două apartamente făcute publice de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu este peste Prut. Locuința a fost trecută în declarația de avere, însă nu este menționată nici țara și nici localitatea în care se află. Oficialul a declarat că este o investiție la o emisiune tv. Pe lângă imobil, Spînu deține și conturi bancare în România.

Tot în statul vecin, premierul Dorin Recean are o vilă cu o suprafață de 97 de metri pătrați, procurată în 2021 cu 55 de mii de euro. Iar Ministrul Culturii, Sergiu Prodan are în România conturi bancare în care păstrează aproape 400 de mii de roni şi circa un milion de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE