26.2 C
Chișinău

„Toți s-au întors de la mine. Urgent, situația e critică”. Noi detalii cutremurătoare în cazul directoarei din Drochia, găsită strangulată în sala sportivă a școlii | VIDEO

Detalii cutremurătoare în cazul directoarei din Drochia, găsită strangulată în sala sportivă a școlii. Fosta profesoară a victimei, Mariana Marin, a postat o discuție cu Natalia Manea în care aceasta se plângea de grave probleme pe care le avea cu fosta directoare și cu colegii de serviciu. Din conversația postată în Facebook, din 23 februarie, Natalia a apelat la ajutorul ei ca să-i găsească un post de lucru la Chișinău, deoarece ar avea probleme grave în colectiv.

„Mi-e frică, toți s-au întors de la mine, nici tare nu mă susțineau, acum sunt în gașcă cu fosta directoare. Vrea să mă scoată. Urgent, situația e critică. Am mari credite și datorii.”

Din fragmentele din conversație se mai vorbește de un filmuleț video care ar fi apărut în Facebook și care urma să fie raportat pentru a fi șters. Despre anumite probleme și neînțelegeri pe care le avea Natalia Manea în colectiv, a scris și fiica cea mare a ei.

„Mereu a dorit binele tuturor și i-a susținut pe toți în toate. Dar, nu a putut ține piept răutăților ce o înconjurau. (…) Cât pentru cei care au ieșit în centrul satului și mi-au umilit mama până la cele mai rele gânduri, Dumnezeu va avea grijă de toți! Mama mea a stat zile și nopți în șir la școală în loc să stea cu familia. Nu am ne-am putut bucura din plin de ea și totuși cuvintele nu schimbă nimic”, a notat adolescenta.

Responsabili de la gimnaziul în care s-a produs tragedia, nu au răspuns la telefon pentru o reacție la acuzațiile aduse. Contactat de Canal 5 pentru a afla dacă Poliția examinează și versiunea de determinare la suicid, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Drochia, Svetlana Talpă ne-a spus că nu cunoaște niciun fel de detalii.

SVETLANA TALPĂ, ofițer de presă IP Drochia: „Eu nu cunosc absolut nimic, doar din ceea ce am spus ieri, a fost pornită urmărirea penală și deja se vor stabili toate circumstanțele.
– Dar, nu cunoașteți dacă se examinează versiunea de determinare la suicid?
– Nu, nu cunosc.
– Dar ce prevede dosarul?
– Nu mă pot expune, deja despre calificare vorbim ulterior, după ce vor fi luate deciziile”.

La trei zile de la tragedie, ministrul Educației nu a venit cu o reacție oficială la acest caz. Contactat de noi, pentru a afla dacă ministerul a inițiat o anchetă internă și dacă cunoaște depsre conflictul existent între Natalia Manea și fosta directoare, ofițerul de presă de la Educație, Angela Mutruc ne-a spus că acest caz „este investigat de Poliție. Vom oferi detalii după concluziile investigației. Până atunci solicităm să fie respectat dreptul la intimitate a familiei. Ministerul aduce condoleanțe rudelor și apropiaților”, a menționat aceasta.

Cu o reacție însă a venit Federaţia Sindicală din Educaţiei. Instituția confirmă existența unor atacuri în adresa directoarei. Întrun comunicat se spune că, „Demult se vorbea despre necesitatea stringentă a ajustării cadrului legislativ din sistem pentru a oferi protecție angajaților din învățământ. Acum ne întrebăm – dacă acești pași concreți ar fi fost fi făcuți la timp – poate nici cazul Nataliei Manea nu ar fi fost? Statul ar trebui sa asigure cadrelor didactice nu doar protecție juridică, dar și ore asigurate de consiliere individuală și de terapie pentru prevenirea arderii profesionale, a burnoutului emoțional.”, se menționează în comunicat.

Directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din raionul Drochia a fost găsită fără suflare sâmbătă, în sala de sport a instituției de învățământ. Aceasta a lăsat în urmă trei copii, doi băieți de 5 și 10 ani, dar și o fată de 15 ani. Poliția a inițiat un proces penal.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE