23.9 C
Chișinău

„Noi i-am lansat propunere ca să fie demis guvernul sau miniștrii care nu fac față”. Maia Sandu ar fi refuzat propunerea de a deveni candidatul forțelor proeuropene la alegerile prezidențiale din toamnă | VIDEO

Președintele Maia Sandu a primit propunerea de a deveni candidatul forțelor proeuropene la alegerile prezidențiale din toamnă, însă a refuzat-o după ce i s-a pus condiția să demită Guvernul Recean sau, cel puțin, să înlocuiască miniștrii „nocivi” asupra cărora planează suspiciuni de corupție. Declarația a fost făcută de unul dintre membrii Blocului „Împreună”, Alexandru Bujoreanu, în cadrul unei emisiunii de la N4.

ALEXANDRU BUJOREANU, membru al Blocului ÎMPREUNĂ: „Doamna Sandu a mai avut o șansă și încă o mai are: să devină un candidat, probabil, al mai multor forțe politice. Noi i-am lansat o propunere dumneaei, la ultima întâlnire, ca să fie demis guvernul sau, cel puțin, miniștrii care nu fac față și asupra cărora planează suspiciuni de corupție, care au gestionat prost crizele, inclusiv cele din agricultură, care gestionează prost situația economică din țară și să investească un guvern al Unității Naționale, dar este o inițiativă de care nu prea se bucură de mare popularitate în rândul partidului de guvernământ și, spre regret, doamna Sandu nu se poate despărți de anumiți miniștri nocivi deja nu doar pentru partidul de guvernământ, ei au devenit probremă nu doar pentru PAS, dar au devenit problema țării. Avem informații că unii dintre acești miniștri sunt investigați, inclusiv în dosare penale”.

Potrivit lui Bujoreanu, Maia Sandu este a doua opțiune de vot pentru un procent din alegători.

ALEXANDRU BUJOREANU, membru al Blocului ÎMPREUNĂ: „Doamna Sandu nu a reușit să dovedească că este un președinte al tuturor și toate eșecurile guvernării, care reprezintă o emanație a dumneaei sunt văzute ca și eșecurile dumneaei și întrun stat democratic, unde cetățenii analizează la rece, așa și este, pentru că ceea ce a construit doamna Sandu în calitate de lider de partid a dus la apariția unei formațiuni, care nu știu la ce etapă a abordat ca și strategie de activitate nimicirea a tot ce înseamnă parteneriat sau o alternativă pro-europeană pe dreapta”.

Bujoreanu mai spune că din cauza orgoliului exponenților PAS, care vor să mențină un monopol asupra integrării europene, acest proces ar putea fi compromis. Am încercat să aflăm de la Președinție un comentariu la declarațiile politicianului și dacă întradevăr, șeful statului a primit propunerea de a deveni candidatul forțelor proeuropene la alegerile prezidențiale, dar deocamdată nu am primit un răspuns. Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE