22.2 C
Chișinău

Mai multe grădinițe din capitală și suburbii își vor sista temporar activitatea în perioada vacanței de vară. Detalii oferite de municipalitate | VIDEO

Mai multe grădinițe din capitală și suburbii își vor sista temporar activitatea în perioada vacanței de vară. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, care a precizat că cele mai multe dintre ele se închide în luna iulie, decizia fiind motivată de frecvența scăzută a copiilor.

Micuții care nu vor merge în vacanță vor putea frecventa grădinițele din vecinătate, a precizat acesta la ședința operativă a serviciilor Primăriei.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău: „În urmă consultărilor cu părinții și ca urmare a unor sondaje efectuate în instituțiile de educație timpurie, am stabilit că pentru perioada iunie-august 2024, 117 instituții își vor sista temporar activitatea pentru o perioadă de la două săptămâni până la o lună. 98 din instituții sunt din oraș, 19 sunt din suburbii. Sistarea activității intervine în contextul în care personalul angajat în instituțiile respective urmează să meargă în concediile anuale”.

Potrivit lui Pavaloi, în perioada în care activitatea grădinițelor va fi sistată, în instituții se vor desfășura reparațiile curente și cosmetice.

În municipiul Chișinău sunt 170 de instituții de învățământ preșcolar, frecventate de peste 38 de mii de copii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE