24.4 C
Chișinău

Luau până la 800 de lei pentru a elibera certificate medicale viitorilor șoferi. 3 membri ai Comisiei medicale din Ialoveni, în vizorul CNA

Șase persoane, dintre care 3 membri ai Comisiei medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, sunt cercetate de CNA pentru fapte de corupție. Potrivit unui comunicat, în perioada martie-mai 2024, oamenii legii au documentat peste 40 cazuri de primire a mijloacelor financiare de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei, scrie Deschide.MD.

Astfel, președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretarul comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de CNA și procurori pentru corupere sistemică.

Potrivit faptelor investigate, membrii Comisiei sunt bănuiți că primeau sistematic de la diferite persoane fizice bani ce nu li se cuvin în schimbul facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE