26.2 C
Chișinău

Exclusiv! O rudă a directoarei din Drochia, găsită fără suflare în instituția de învățământ, a oferit noi detalii pentru Canal 5: „Avea probleme, datorii…” | VIDEO

Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, raionul Drochia, a fost găsită sâmbătă fără suflare chiar în instituția de învățământ pe care o conducea. Informația a fost confirmată pentru Canal 5 de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Drochia, Svetlana Talpă.

SVETLANA TALPĂ, ofițer de presă IP Drochia: „În seara de 18 mai, poliția din Drochia a fost sesizată de către un angajat al unei instituții de învățământ dintr-o localitate din raionul Drochia, despre faptul că în jurul orei 19:40, în sala de sport a instituției respective a fost depistat cadavrul strangulat al unei femei de 38 de ani, angajată a instituției date”.

Comunicatoarea a mai declarat că pe suprafața corpului neînsuflețit al femeii nu au fost depistate semne de moarte violentă. Trupul acesteia a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea exactă a motivului decesului, iar pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs.

Între timp, cu un mesaj de adio au venit reprezentanții Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, pe pagina de Facebook a instituției.

„Cu toții am cunoscut-o veselă, amabilă, indulgentă, profesionistă și bună pentru că nu e om față de care să fi rămas indiferentă la cererea sau nevoia acestuia. Ți-ai cerut de la toți iertare, dar asta trebuie s-o facă cei care te-au adus nemilos în această situație. Suntem neputincioși”. De ce oare un manager nu este protejat juridic și psihologic, doar nu poți sa fii pe placul tuturor. Era un Om bun, muncitor …păcat”, au mai scris oamenii în mesajele de adio.

O echipă Canal 5 a mers în raionul Drochia, unde a discutat cu mătușa directoarei. Soțul acesteia a refuzat să stea de vorbă cu noi.

„A fost femeie tare bună, o femeie cu suflet mare, un conducător bun. Ce s-a întâmplat ce o fost, mamă la trei copii, cu toți erau prieteni, avea cumătrii, fini, avea prieteni în sat. Toți cu ea vorbeau, era o femeie optimistă, organiza activități diferite dar ce sa întâmplat cu ea ce a fost nimeni nu știe”.

Doar cuvinte bune au avut la adresa femeii și vecinii, unii dintre care ne-au spus că un motiv pentru care aceasta și-a pus capătul vieții ar fi fost datoriile acumulate, dar și problemele de familie.

„Avea probleme, datorii.
– Datorii, așa se spune în sat? Așa vorbesc în sat, dar e o familie străină, așa că nimeni nu poate spune cu siguranță ce s-a întâmplat, din ce cauză. E ceva de groază.
– De unde ați auzit despre problemele pe care le avea, dumnevoastră aveți suspiciuni că din cauza problemelor de familie?
– Așa vorbesc sătenii”.

„De necaz, cred că, eu nu știu, dar așa se aude”.

„Dumnezeu să o ierte. A fost o profesoară și directoare foarte bună”.

Trupul femeii a fost îndreptat spre examinarea medicolegală pentru stabilirea exactă a motivului decesului, iar pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE