23.9 C
Chișinău

Cu slujbă religioasă și un marș festiv în sprijinul valorilor tradiționale. La Orhei a fost marcată „Ziua internațională a Familiei” | VIDEO

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată duminică în municipiul Orhei printr-un marș format din sute de oameni. Evenimentul a început la Biserica Sfântul Dumitru, unde a fost oficiată o slujbă religioasă. După ce au primit binecuvântarea preoților, toți cei prezenți au pornit spre Piața „Vasile Lupu”.

„Important este familia să fie alături. Să fie mulți și să ne înmulțim, să ne grămădim la orice sărbătoare, la orice muncă. Să ne adunăm frumos cu putere și credință și cu bună voie”.

„Fără familie nu este viață, fără familie nu este trai. Familia este cel mai scump și mai puternic dar dat de la Dumnezeu”.

„Având o zi complicată ajungi seara, ajungi în cercul familiei ca și cum ai ajunge într-un mic rai”.

Importanța păstrării valorilor creștine în cadrul familiei a subliniat-o și protopopul de Orhei, Iulian Rață.

IULIAN RAȚĂ, protopop de Orhei: „Familia este totul, este cea mai importantă instituție pe care noi o puteam avea aici pe pământ și este în același timp cea mai atacată instituție. Noi suntem la acest pas pentru aceasta ca să vorbim despre importanța familiei pentru noi, pentru biserică. În familie se plămăndesc cele mai importante valori pentru toți credința, dragostea, pacea, bună înțelegerea”.

Oficialii locali, inclusiv președintele raionului Orhei, primarul și viceprimarul municipiului Orhei, alături de soborul de preoți și cetățeni au depus flori la monumentul ”Vasile Lupu”.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Vă spunem un mulțumesc din suflet pentru acest eveniment din suflet și participarea noastră a tuturor. Acest marș al familiei demonstrează încă odată că noi orheienii susținem valorile familiei tradiționale. Familia defapt este temelia vieții alături de frați, surori, părinți, bunei, ne demonstrăm respectul unul față de altul. Noi orheienii ținem la valorile familiei tradiționale și vom continua acest lucru și în anii următori”.

CRISTINA COJOCARI, viceprimar de Orhei: „Familia tradițională este din mamă adevărată, tată adevărat, frați și surori. Binecuvântată să fie Republica Moldova și toate familiile care stau la baza societății. La mulți ani familiilor”.

Evenimentul s-a încheiat cu mânarea diplomelor pentru micii talentați. Locuitorii au ascultat cântece populare și au intrat la dans.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE