22.2 C
Chișinău

Doi morți și 5 oameni dați dispăruți după ce o navă de croazieră și o barcă s-au izbit pe Dunăre. Un bărbat rănit la cap, găsit pe mal

Doi oameni au murit și cinci sunt dați dispăruți după ce o navă de croazieră și o barcă cu motor s-au ciocnit pe fluviul Dunărea. Salvatorii ungari căutau supravieţuitori duminică, scrie Reuters. Poliţia a fost sesizată sâmbătă seară că a fost descoperit un bărbat găsit cu răni la cap, în apropiere de satul Veroce, la circa 55 km nord de Budapesta, scrie Digi24.RO.

Din discuţia cu el, poliţia a tras concluzia că bărbatul a fost implicat într-un accident naval, așa că în zonă au început cercetările. Cadavrele unui bărbat şi al unei femei au fost descoperite în urma cercetărilor. O navă cu motor avariată a fost găsită și urcată pe mal. Această ambarcaţiune transporta „opt adulţi, dintre care cinci – trei bărbaţi şi două femei – rămân dispăruţi şi sunt căutaţi”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Soma Csecsi, purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit Agerpres. Poliţiştii au descoperit apoi o navă de croazieră cu pagube vizibile, în apropiere de oraşul Komarom.

A fost declanşată o anchetă in rem pentru obstrucţionarea traficului fluvial care a provocat moartea mai multor persoane. Cauza accidentului rămâne pentru moment necunoscută. Presa de stat din Ungaria a difuzat imagini cu nava de croazieră lungă de 109 metri, identificată ca fiind nava cu armator elveţian Heidelberg. Nu se ştie câţi oameni se aflau la bord sau din ce ţări proveneau.

Cel mai grav accident de navigaţie în peste jumătate de secol di Ungaria s-a produs în 29 mai 2019 după coliziunea a două nave pe Dunăre, în inima capitalei ungare în apropiere de Parlament. 25 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului din Ungaria au murit atunci.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE