23.9 C
Chișinău

Atac fără precedent la GagauziyaLand: Inspecțiile permanente amenință construcția unui parc în Congaz

Atac fără precedent asupra GăgăuzyaLand: În fiecare zi parcul în construcție este supus unor inspecții, al căror scop este de a împiedica lucrările

Astăzi, șantierul viitorului parc de distracții din Congaz a fost vizitat de inspectorii de la Supraveghere Tehnică, Inspecția Muncii și Serviciul Fiscal. Motivul verificărilor, potrivit reprezentantului de la supraveghere tehnică este o solicitare de inspecție a Cancelariei de Stat.

La fața locului au venit și prim-vicepreședintele Comitetului Executiv Ilia Uzun, dar și activistul civic Mihail Vlah. Aceștia consideră că scopul acestor verificări este de a interzice lucrările.

În urma verificării documentelor, pe baza cărora lucrează organizația contractantă, nu au fost constatate încălcări.

Reprezentanții serviciilor au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Potrivit reprezentanților parcului și conducerii autonomiei găgăuze, astfel de inspecții au loc în fiecare zi de când au început lucrările de construcție. O mică pauză a fost făcută doar de sărbătorile pascale. Un serviciu de control îl înlocuiește pe celălalt, căutând ceva de care să se agațe, dar nu găsește.  Toate acestea se întâmplă la cererea Cancelariei de Stat și a Agenției de Dezvoltare Regională.

Constructorii sunt obligați să lucreze sub o presiune constantă.

Anterior, bașcanul autonomiei, Eugenia Guțul, a anunțat că parcul ar trebui să-și deschidă porțile de Ziua Copilului, pe 1 iunie. Toate distracțiile din cadrul acestuia vor fi gratuite.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE