23.9 C
Chișinău

Tragedie pe râul Prut: un cetățean indian găsit fără suflare în tentativa de a ajunge ilegal în România

Într-un incident tragic, doi cetățeni indieni au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul Prut, unul dintre ei a fost găsit fără suflare. Evenimentul a avut loc ieri, 13 mai 2024, în cadrul unei misiuni de control și supraveghere a zonei de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic.

Ca urmare, un cetățean străin a fost depistat în timp ce se deplasa grăbit în direcția localităților de frontieră Pererîta-Cotu Miculinți. Polițiștii de frontieră au intervenit operativ, fiind reținut un cetățean al Indiei, în vârstă de 44 ani.

În discuții, acesta a recunoscut că el și prietenul său au încercat să treacă ilegal în România înotând. Tragedia s-a produs atunci când camaradul său, tot cetățean indian, a intrat primul în apele râului Prut și a fost înghițit de ele. Speriat de această situație, străinul s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră.

Fiind inițiate verificări suplimentare, utilizând ambarcațiunea de serviciu, la aproape trei metri de malul Prutului, patrula a descoperit o scurtă neagră, un rucsac și trupul fără viață al celui dispărut.

La fața locului au fost solicitate și alte autorități de competență, printr-un apel la Serviciul unic 112.

Investigațiile privind acest incident sunt în curs de desfășurare.

Pentru a preveni tragedii similare, Poliția de Frontieră face un apel către cetățeni să conștientizeze riscurile și consecințele asociate cu astfel de metode periculoase de traversare a frontierei de stat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE