22.2 C
Chișinău

Un moldovean, reținut în timpul protestelor din Georgia. Ce spune MAE

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a confirmat informația apărută în presă, potrivit căreia un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Deocamdată, misiunea diplomatică nu a oferit alte detalii despre persoana vizată.

„Ambasada Republicii Moldova la Baku a informat MAE ca un cetățean moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia. Misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile georgiene și este dispusă să întreprindă toate acțiunile necesare care se impun”, au comunicat reprezentanții MAE pentru NewsMaker.MD.

***

Portalul georgian Imedi scrie că, în timpul confruntării de la parlament, forțele de ordine l-au arestat pe cetățeanul moldovean cu numele de familie „Adamia”, care este unul dintre organizatorii mitingului.

„Acest cetățean a jignit polițiștii în scopul de a provoca, apoi a trecut la confruntări fizice și a folosit spray lacrimogen împotriva angajaților forțelor de ordine”, se menționează în material.

Luni dimineața, în Tbilisi, câteva mii de polițiști și trupe speciale au reușit să deblocheze, după ciocnirile cu manifestanții, două din cele patru căi de acces ale parlamentului Georgiei, unde participanții la proteste au petrecut toată noaptea.

Astfel, Ministerul de Interne a permis deputaților din partidul de guvernământ „Visul Georgian” să intre în clădire și să participe la ședința comisiei juridice. Timp de doar un minut, comisia a aprobat în a treia lectură proiectul de lege „Despre transparența influenței externe”, care urmează să fie examinată în ședința plenară în a treia lectură finală deja marți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE