23.9 C
Chișinău

Recomandările Poliției pentru cetățeni, pietoni, cât și pentru conducătorii auto, în ajunul Paștelui Blajinilor

Pentru a avea un weekend liniștit fără incidente și peripeții, Poliția vine cu recomandări atât pentru cetățeni, pietoni, cât și pentru conducătorii auto, ținând cont că de Paștele Blajinilor foarte mulți oameni vor circula pe drumurile din țară, transmite Deschide.MD.

Oamenii legii îndeamnă în primul rând părinții să își monitorizeze copiii și să nu își anunțe pe rețele de socializare plecarea de acasă. Cetățenii trebuie să aibă grijă de bunurile personale atunci când se află în locuri aglomerate, să respecte ordinea publică și să evite situațiile de conflict și altercații.

De asemenea, în calitate de pietoni, cetățenii sunt îndemnați să nu meargă pe carosabil mai ales pe timp de noapte pentru a evita accidentele rutiere.

Dacă staționează undeva cu mașina oamenii sunt sfătuiți să nu lase obiecte de valoare în interior, să se asigure că automobilul este bine încuiat, geamurile închise și este parcat într-un loc sigur.

Șoferii sunt sfătuiți să nu consume alcool, dacă intenționează să conducă și să nu permită celor apropiați să bea alcool.

Pentru a evita accidentele și incidentele, conducătorii auto sunt îndemnați să respecte regulile de circulație rutieră, să nu staționeze în locuri interzise pentru a nu crea obstacole.

De paștele Blajinilor, cei care vor merge spre cimitirele din localități sunt îndemnați să nu parcheze automobilele în adiacentul cimitirelor și să fie atenți la pietoni.

Oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic de urgență 112 în cazul în care au devenit victima sau martorul unei infracțiuni.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE