23.9 C
Chișinău

Poliția de Frontieră a aplicat refuz la intrarea în Moldova pentru nouă străini. Care e motivul

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de vineri, 10 mai, a aplicat refuz la intrarea în R. Moldova pentru nouă cetățeni străini.  În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 59.499 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în R. Moldova – 31. 883 traversări persoane, transmite Deschide.MD.

Cel mai frecvent, frontiera R. Moldova a fost traversată de către cetățenii străini – 35.675. Traversările cetățenilor moldoveni au constituit 23. 824.

Cu referință la traversarea frontierei de către  cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 14 472 treceri, dintre care 7 437 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 2 245 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cele mai solicitate au fost punctele de trecere de la frontiera cu România – 31. 594 de traversări, la granița cu Ucraina au fost semnalate 17.126 de treceri și alte 10.779 traversări – la frontiera aeriană.

Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În următoarele 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 28 de treceri ilegale a frontierei de stat, 49 de persoane documentate; șase persoane au încălcat regimul în PTF și cel al zonei de frontieră; un caz de trafic ilegal de bunuri; doi străini au încălcat termenul de ședere în R. Moldova; 19 încălcări a regulilor de folosire a vinietei; un mijloc de transport identificat conform consemnului național.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE