22.2 C
Chișinău

Mesajul Evgheniei Guțul pentru oamenii care au întâmpinat-o pe aeroport la revenirea ei de la Moscova: Vom continua să ținem piept provocărilor scandaloase ale actualei guvernări | VIDEO

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul a revenit de la Moscova, unde a participat în data de 9 mai la parada militară de pe Piața Roșie. Ea a fost întâmpinată la aeroport cu flori și aplauze de mulțimea de oameni care s-au adunat pentru a-i transmite cuvinte de recunoștință. Oamenii însă au așteptat-o afară așa cum accesul în interiorul aeroportului este restricționat.

Evghenia Guțul a declarat că Federația Rusă a demonstrat încă odată atitudinea prietenească față de țara noastră și a condamnat acțiunile autorităților și a forțelor de ordine care au interzis accesul oamenilor să ajungă la parada din Comrat. Ea a mai spus că în pofida încercărilor autorităților de a umbri Ziua Victoriei acest lucru nu va fi posibil datorită patriotismului miilor de cetățeni care au participat la evenimentele grandioase și marșurile organizate în 9 mai de blocul politic ”Victorie”.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Autonomiei Găgăuze: „Eu sunt convinsă că noi vom păstra acele relații de prietenie, pe care alții încearcă să ni le ia și vreau să menționez că, oricât nu s-ar strădui actualul regim să facă în așa fel încât noi să nu ținem minte istoria noastră și să uităm că 9 mai este Ziua Victoriei, dar nu Ziua Europei cum ieri au sărbătorit și din câte am văzut la știri, au oprit autobuzele în care oamenii și-au dorit să vină în Comrat, la paradă și le-au fost interzis accesul. Acesta este încă o provocare scandaloasă, dar vom ține piept acestor acțiuni, iar vouă vă mulțumesc încă odată”.

La Aeroport au fost prezenți și polițiștii care au asigurat ordinea publică în zonă. Amintim că, Evghenia Guțul a participat în ziua de 9 mai, alături de liderul blocului politic ”Victorie”, Ilan Șor, dar și de deputatul independent Marina Tauber la parada militară de la Moscova, organizată tradițional cu prilejul victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Reprezentanții blocului politic „Victorie” au luat o parte a
Focului Veşnic din capitala Rusiei, pe care au transmis-o Republicii Moldova. Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat că examinează posibilitatea de a porni dosare penale pentru trădare de patrie împotriva politicienilor care vizitează Moscova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE