22.2 C
Chișinău

Vlad Filat: PAS este emanația perfectă a președintelui Maia Sandu, iar vibrația șefului statului se regăsește până la ultimul funcționar din acest partid | VIDEO

”Partidul Acțiune și Solidaritate este emanația perfectă a președintelui Maia Sandu, iar vibrația șefului statului se regăsește până la ultimul funcționar din acest partid.” Declarația aparține fostului premier Vlad Filat și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la N4. Potrivit lui, președintele crede că tot ce face PAS este corect și mai puțin contează ce scrie în lege.

VLAD FILAT, fost premier: „Mai puțin contează că oportunitatea nu poate substitui legalitatea, că anumite atitudini personale față de anumite persoane sau față de anumite procese, mai puțin contează dacă lucrurile trebuie să se întâmple altfel decât crezi tu și tot așa mai departe. Un om care de când a venit împarte oamenii în buni, în răi, ai noștri…acuma mai spre alegeri e mai printre copii, prea mulți copii mi se par în jurul ei, pe Codruț l-a pierdut…biserica a apărut, întâlniri cu mitropoliții”.

Potrivit lui Filat, pe când era ministru al Educației, Maia: „Sandu a anulat ordinul de introducere a religiei în școală, ca obiect opțional, situație care a creat animozități dintre cei doi.

VLAD FILAT, fost premier: „Acel ordin a fost discutat mult cu Mitropolia și semnat de către regretatul ministrul al Educației Leonid Bujor, dânsa îl anulase fără să-mi comunice și l-a repus în funcțiune, pentru că alternativa era că ori revine cu ordinul, ori pleacă. Aia este de fapt abordarea ei față de religie. Închiderea liceului de la mănăstirea Marta și Maria, conflict destul de acut, au fost mai multe momente.

Vlad Filat a vorbit și despre referendumul pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, care ar urma să aibă loc în aceași zi cu alegerile prezidențiale din toamnă.

VLAD FILAT, fost premier: „Lucrurile sunt evidente că acest referendum nu reprezintă nimic altceva decât un instrument electoral pentru Maia Sandu în vederea obținerii unui nou mandat și pentru a avea o temă de campanie. Noi nu vorbim despre problemele pe care le avem grave în economie, probleme cu caracter social, despre tot ce se întâmplă în educație, sănătate, noi vorbim despre referendum. Noi primim mesaje: să nu uitați de Paști să vorbiți în familie de referendum”.

Ce ține de alegerile prezidențiale, Filat susține că în cazul în care Maia Sandu obține al doilea mandat, ar fi cea mai proastă soluție pentru ea și pentru popor.

VLAD FILAT, fost premier: „Perspectiva și capacitatea lor de guvernare este foarte tristă. Ar fi un final tragic pentru ea, dar pentru noi este că va insista în continuare în prostie. Tot ce se întâmplă în RM de aproape patru ani încoace este prostie. Guvernarea nu ține de lozinci, lozincile țin de campaniile electorale, actul de guvernare este un proces complex care are niște componente și dacă ele lipsesc, gata, nu funcționează. În primul rând competență, dacă ai oameni incompetenți în actul guvernării poți să te pupi cu Biden în fiecare zi că nu ajută. Trebuie să ai viziune, capacitate de planificare și de respectarea acestei planificări”.

Într-un alt context, fostul premier a îndemnat-o pe Maiei Sandu să candideze la funcția de secretar general NATO, care potrivit lui, în curând devine vacantă.

VLAD FILAT, fost premier: „Am o idee pentru Maia Sandu, cred că e colosală. Având în vedere caracterul ei războinic, principial, apreciere internațională nevăzută, foarte curând funcția de secretar general NATO devine vacantă și va fi concurs. Îi propun să candideze și să meargă, cred că războiul cu Putin îl termină foarte repede și este un rezultat conex, bonus pentru noi, scăpăm”.

Maia Sandu nu a reacționat deocamdată la declarațiile lui Filat, iar la solicitarea expediată pentru un comentariu nu am primit un răspuns. Purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas ne-a spus că nu comentează cele menționate de fostul premier.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE