21.6 C
Chișinău

Victoria Furtună a depus un denunț la PA pe schema de procurare a gazelor naturale: Explozia prețului la gaze, care a adus la limita sărăciei două treimi din populație, este rezultatul unui joc cinic al guvernării | VIDEO

Fostul procuror Anticorupție, Victoria Furtună anunță că a depus un denunț în această săptămână la Procuratura Anticorupție pe schema de procurare a gazelor naturale și a solicitat investigarea unor fapte de escrocherie și abuz în serviciu. Ea a declarat că explozia prețului la gaze, care a adus la limita sărăciei două treimi din populație, este rezultatul unui joc cinic al guvernării.

VICTORIA FURTUNĂ, ex-procuror Anticorupție: „Schemele de achiziție și de transportare a gazelor au lăsat societatea fără bugete anuale destinate educației sau sistemului medical a oamenilor. Este o tragedie că cea mai mare parte din vârstnici au fost nevoiți să aleagă între încălzirea locuinței și posibilitatea de a avea mâncare pe masă. O astfel de atitudine nu poate rămâne nepedepsită. Din acest motiv, am depus în această săptămână un denunț la Procuratura Anticorupție pentru a fi inițiată o cauză penală pe fapte de escrocherie și abuz de serviciu, comise de către persoane publice și cu funcții de demnitate publică, ale căror acțiuni au prejudiciat cetățenii Republicii Moldova cu 5,3 miliarde de lei”.

Am telefonat la serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru a ne comenta declarațiile fostului procuror Victoria Furtună, însă instituția ne-a sugerat să apelăm la Ministerul Energiei. Respectiv, am telefonat ministrului Victor Parlicov pentru a veni cu un comentariu la acuzațiile aduse de Furtună, dar acesta nu ne-a răspuns la apeluri și mesaje.

De asemenea, am expediat o solicitare la Procuratura Anticorupție pentru a afla la ce etală se află investigațiile cu privire la procesul de procurare a gazelor naturale, care au fost pornite încă anul trecut, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Anterior, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a mers în instanța de judecată, cerând tarife mai mici la gazele naturale. Cererea lui Renato Usatîi a fost însă respinsă ca neîntemeiată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Politicianul a anunțat că avocatul său va ataca hotărârea la Curtea de Apel Chișinău.

Menționăm că în perioada mai 2022 – ianuarie 2023 Energocom a cumpărat aproape 600 milioane de m3 de gaz la un preț mediu de 1024 de dolari, iar moldovenii au plătit un tarif de aproape 30 de lei metrul cub.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE