11.2 C
Chișinău

„Pentru noi este un mare ajutor, mulțumim mult”. După pensionari, și bugetarii din Găgăuzia au început să primească sporurile promise de 2000 de lei | VIDEO

După pensionarii din Găgăuzia, şi bugetarii din autonomie au început să primească sporurile de două mii de lei promise de conducerea regiunii. Oamenii se bucură foarte mult de acest sprijin, mai ales că, potrivit promisiunii, va fi unul regulat. Mai mulţi angajați la o grădiniță din satul Congaz şi-au văzut deja banii pe conturi.

„Un supliment foarte bun pentru salariul meu. Soțul meu uneori are de lucru, alteori nu. Pentru noi, pentru săteni și, probabil, pentru toată lumea, este un mare ajutor. Mulțumim mult tuturor celor care ne-au dat acești bani”.

„Vrem adaosul, vrem să ne mărească salariile, deoarece, ca pentru fiecare locuitor al al țării, serviciile sunt scumpe. Ne-am bucurat foarte mult când am auzit că vor fi suplimente și credem că le vom primi”.

„A fost un SMS, dar încă nu am reuşit să retrag banii din cont. Este un ajutor foarte bun. Adaosul de 2 mii de lei pentru persoanele care locuiesc în Găgăuzia este unul foarte bun”.

Salariul mediu al educatorilor din grădinițele autonomiei este de șase mii de lei. Personalul auxiliar nu primește mai mult de patru mii.

Suplimentele lunare pentru pensionari şi bugetari sunt una dintre promisiunile electorale ale başcanului Evghenia Guțul și echipei lui Ilan Şor, în cadrul mai multor programe sociale, finanțate din fonduri extrabugetare cu sprijinul filantropilor. Asistența din partea partenerilor și investitorilor, potrivit guvernatorului Găgăuziei, este rezultatul unui acord, semnat de conducerea autonomiei cu una dintre cele mai mari bănci rusești, care a deschis conturi speciale pentru locuitorii regiunii.

Anterior, Guţul a declarat că aproximativ 25 de mii de persoane vor beneficia de ele, adică 20 de mii de pensionari şi 5 mii de bugetari. Potrivit autorităților din Găgăuzia, până în 1 mai, ajutor financiar în valoare de 2.000 de lei au primit peste 40 la sută dintre pensionari.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE