12.2 C
Chișinău

Suspectul în cazul uciderii Anei-Maria Guja, acuzat oficial și pentru viol: Procurorii dezvăluie detalii șocante | VIDEO

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul uciderii Anei-Maria Guja, este inculpat şi de viol. Despre asta acuzatorul Mariana Gornea a anunțat în cadrul audierilor desfășurate marţi, la Parlament. Potrivit procurorului, noua acuzare a fost adusă în urma expertizei medico-legale.

„În baza rezultatelor autopsiei, va fi completată învinuirea și sub aspectul comiterii infracțiunii de violență sexuală. Or, la moment, presupusul agresor a fost pus sub învinuire în baza infracțiunilor de răpire a persoanei și a omorului intenționat, cu trei agravante: „asupra unei femei gravide”, „comitere cu o deosebită cruzime” și „în scopul ascunderii altei infracțiuni”. La fel, în rezultatele investigării și acțiunilor de urmărire penală, va fi investigată fapta și sub aspectul stabilirii motivului de gen, respectiv, imputarea unei alte agravante „infracțiuni din motive de prejudecată, sau de gen”. Pentru că acest caz denotă că nu este altceva decât o infracțiune, ce reprezintă violență bazată pe gen, infracțiune comisă asupra unei femei deoarece este femeie și este mai vulnerabilă”, a declarat procurorul.

În context, Mariana Gornea a specificat că în cazurile de violență domestică, statul trebuie să vină cu un răspuns prompt.

Amintim că în 12 aprilie, însărcinata în luna a 6-a, Ana-Maria de doar 19 ani, a urcat într-o mașină de ocazie, iar peste 8 zile a fost găsită fără suflare. Potrivit informațiilor apărute în presă, neconfirmate oficial, fata a fost torturată. Decesul a survenit în urma unui traumatism cranio-cerebral deschis. Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei, riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE