23.3 C
Chișinău

Ministra Sănătății: Directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost concediat

Directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost concediat astăzi în urma perchezițiilor matinale. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook, scrie Realitatea.MD.

„Pe cazul dosarului de corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator a fost astăzi concediată. Comiterea de către persoanele cu funcții administrative care gestionează mijloace bănești sau valori materiale a unor acțiuni de corupție servesc drept temei legal pentru concediere. Trebuie să fie clar pentru fiecare – Ministerul Sănătății va promova în continuare toleranță zero față de fenomenul corupției în sistemul medical, fie că e vorba de plăți în acordarea asistenței medicale, fie că e despre însușirea bunurilor sau mijloacelor bănești”, a scris Ala Nemerenco.

Amintim că, în această dimineață ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE