23.9 C
Chișinău

Șeful IGP avertizează: Persoanele care vor purta sau afișa panglica Sfântului Gheorghe de 9 Mai vor fi sancționate | VIDEO

Purtarea panglicii Sfântul Gheorghe este interzisă în Republica Moldova, iar persoanele care o vor afișa în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul zilei de 9 mai vor fi sancționate contravențional. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în contextul evenimentelor dedicate zilei de 9 mai.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful IGP: „Este interzisă confecționarea, păstrarea, comercializarea și portul panglicilor bicolore, care reprezintă simbolul unei agresiuni. Rugăm ca să evităm mesajele cu tentă politică și provocatoare, evitarea situațiilor de conflict, mesaje care instigă la agresiune sau violență. În timpul evenimentelor, rugăm foarte mult ca cetățenii să nu poarte asupra sa arme deținute, mijloacele interzise care pot cauza riscuri persoanelor din jur”.

Pentru încălcarea prevederilor legale ce vizează comercializarea, purtarea, păstrarea și producerea panglicii bicolore, persoanele fizice riscă amendă de la 4 500 până la 9 mii de lei, persoanele cu funcții de răspundere – de la 9 mii până la 18 mii de lei și cele juridice de la 18 mii până la 30 mii de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE