22.2 C
Chișinău

Principalul suspect în cazul uciderii Anei-Maria Guja învinuit oficial de omor în circumstanțe agravante: Detalii de la Procuratura Generală | VIDEO

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul uciderii Anei-Maria Guja, a fost pus oficial sub învinuire şi de omor comis în circumstanțe agravante. Anterior el era acuzat doar de răpirea tinerei însărcinate. Despre asta anunţă Procuratura Generală. Potrivit instituţiei, au fost făcute mai multe expertize, inclusiv cea psihiatrică, dar deocamdată nu au fost primite rezultatele.

Procuratura Generală anunță că Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul uciderii Anei-Maria Guja, a fost învinuit oficial şi de omor în circumstanțe agravante, ținând cont că tânără era însărcinată. Serviciul de presă al instituţiei a declarat luni pentru Canal 5 că în 25 aprilie, după conexarea cauzelor penale, inculpatului i-a fost înaintată o nouă acuzare, conform bănuielii rezonabile de răpire și omorul gravidei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii, Violinei Moraru, bărbatul a refuzat să se expună asupra învinuirii și să facă declarații pe caz. Ea ne-a mai confirmat că au fost făcute un șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică, dar deocamdată nu au fost primite rezultatele. Moraru ne-a mai scris că, în 23 aprilie, avocatul lui Gheorghe Cotorobai a informat procurorii despre rezilierea contractului de asistență juridică și acuzatului i-a fost acordat apărător garantat de stat.

Pe de altă parte, amintim că în 22 aprilie, fostul avocat al lui Gheorghe Cotorobai a spus că acesta a făcut declarații pentru oamenii legii, dar a refuzat să spună ce anume a afirmat fostul polițist, făcând trimitere la secretul anchetei. Ion Stegărescu a mai spus atunci că al său client nega acuzarea iniţială de răpire și cerea testarea la poligraf.

În același timp, apărătorul afirma că în jur de un an și jumătate în urmă doctorii i-au prescris lui Cotorobai medicamente pentru Covid care îl puteau face să comită, fără să își dea seama, o astfel de infracțiune, dar nu a fără să menționat dacă se referă la răpirea sau omorul tinerei. Potrivit apărătorului, Cotorobai se simte rău în izolator pentru că ar fi bolnav. Avocatul nu a spus însă despre ce afecțiune este vorba.

Amintim că Ana-Maria Guja a fost găsită moartă în 20 aprilie, după ce în 12 aprilie a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei, și de atunci a dispărut fără urmă. Tânăra era însărcinată în luna a șasea. Corpul neînsuflețit a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește Gheorghe Cotorobai, fost polițist și angajat al sistemului penitenciar. O traumă craniocerebrală este cauza care a dus la decesul Anei-Maria, a declarat procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Expertiza urmează să răspundă la mai multe întrebări, inclusiv dacă sunt și alte leziuni corporale în legătură cu decesul victimei sau dacă există substanțe psihotrope în sângele ei, a mai spus Munteanu. Anterior, surse din cadrul Centrului de Medicină Legală au declarat pentru Ziarul de Gardă că tânăra însărcinată ar fi fost supusă torturii, inclusiv abuzului sexual.

Versiunile nu au fost confirmate, deocamdată, oficial. Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru presă că Ana-Maria a „ieșit pe picioarele ei” din casa principalului suspect. Ea a fost petrecută pe ultimul drum pe 23 aprilie. Dacă va fi găsit vinovat, făptașul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE