8.2 C
Chișinău

Agenția de Mediu: În spațiul aerian al țării nu mai este praf de origine africană | VIDEO

În spațiul aerian al țării nu mai este praf de origine africană. Norul de particule provenit din deșertul Sahara s-a dispersat încă ieri. Despre asta informează azi Agenția de Mediu.

Potrivit comunicatului, nivelul de poluare a aerului atmosferic în municipiul Chișinău a revenit la fonul normal urban, fiind satisfăcător.

Amintim că moldovenii s-au trezit ieri dimineață cu mașinile și gospodăriile în nisip. Oamenii s-au plâns că făcuse curat pentru sărbătorile Pascale, iar acum trebuie să se apuce din nou de lucru.

Tot ieri, Agenția de Mediu a scris că picăturile de ploaie cu praf din aer nu prezintă un pericol semnificativ pentru sănătate, cu excepția inconvenienţelor estetice. Și asta pentru că nu s-au înregistrat depășiri ale concentrațiilor de particule.

Medicii au precizat că praful saharian, care a acoperit alaltăieri noaptea capitala, ar putea afecta doar persoanele cu boli respiratorii cronice şi alergii.

În schimb, la spălătoriile auto din Chișinău numărul de adresări a fost de trei ori mai mare decât într-o zi obișnuită.

Deșertul Sahara ocupă aproape în întregime nordul Africii. Pustiul se află la aproximativ 3 mii de kilometri de Moldova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE