12.2 C
Chișinău

Șeful Direcției Consulare al MAE, Vasile Mircos, reținut și percheziționat de PCCOCS: Când și pentru ce urmează a-i fi înaintată învinuirea | VIDEO

Șeful Direcției Consulare al Ministerului Afacerilor Externe, Vasile Mircos ar fi fost reținut și percheziționat. Verificate i-ar fi fost casa și biroul de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Întrebat despre percheziții, ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a confirmat că au loc acțiuni de urmărire penală, dar a refuzat să ofere alte detalii.

MIHAI POPȘOI, ministrul Afacerilor Externe: „La acest moment, așa cum a comunicat public procuratura, nu s-a oferit un statut procesual sau nu au avut loc careva rețineri, dar pot să vă asigur în calitate de conducător al instituției, noi oferim toată deschiderea și vom oferi toată colaborarea în condițiile anchetei care se derulează.
– În presă a apărut numele domnului Vasile Mircos este vorba despre dumnealui?
– Mai multe informații decât cele care au fost făcute public de către Procuratură, nu am dreptul să divulg”.

Potrivit presei, mascații ar fi ridicat calculatoarele de serviciu și personale, dar și telefoanele mobile. Percheziții ar fi fost făcute și în casa părinților lui Mircos, care s-ar afla în arest la domiciliu până joi, atunci când ar urma să-i fie înaintată învinuirea penală.

Solicitat de Canal 5, purtătorul de cuvânt al PCCOC, Emil Gaitur, ne-a spus că va reveni cu detalii, imediat ce acestea vor putea fi făcute publice.

Într-un comunicat al instituției se spune că, în cadrul MAE au avut loc acțiuni procesualpenale. Actualmente, acestea nu au rezultat în rețineri sau atribuirea unor statute procesuale.

Procurorii PCCOCS și ofițerii SIS urmează să revină cu amănunte, atunci când investigațiile o vor permite”, se menționează în document.

Anterior, Vasile Mircos a fost consilier la ambasada Republicii Moldova din Germania și a ocupat funcția de șef de Secție în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Direcția cooperare multilaterală. Nici demnitarul, nici avocatul acestuia nu au venit deocamdată cu o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE