8.2 C
Chișinău

„O decizie personală, poate chiar întârziată”. Cum explică Vakre plecarea din fruntea postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău | VIDEO

Șeful Serviciului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, Alexandru Vakre, a depus cerere de demisie. Potrivit Serviciului Vamal, cererea este examinată conform prevederilor legale în vigoare. Nu este menționat însă motivul demisiei.

Pentru portalul BANI.MD, Vakre a spus că este o decizie personală, „care poate este întârziată. Trebuia să plec mai de mult, doar abia acum am decis. Motivele sunt de ordin personal”.

El a mai precizat că va pleca din sistem. Întrebat dacă demisia sa are legătură cu scandalul de corupție de la Aeroport când mai mulți funcționari au fost reținuți, Vakre a precizat că: „nu are o legătură una cu alta”.

În ultima perioadă, la Serviciul Vamal au avut loc mai multe demisii. În data de 4 aprilie, Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcția de șef al insituției. El a spus că decizia este o ”demisie de onoare”, inclusiv după cazul de corupție descoperit la postul de la Aeroportul Chișinău, în care au fost implicați trei inspectori vamali, fiii unor foști și actuali deputați, inclusiv din PAS.

După aceasta, șeful adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov, a renunțat și el la funcție. S-a întâmplat la 10 aprilie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE