23.9 C
Chișinău

Trei bărbați din Ungheni ar fi furat bani de pe cardurile oamenilor. Schema pe care o foloseau

Trei bărbați de 20, 27 și 28 de ani din raionul Ungheni au fost percheziționați la domiciliu, fiind suspectați pentru spălare de bani. Totodată, oamenii legii au sechestrat și un automobil de model BMW, scrie Realitatea.MD.

Potrivit polițiștilor, din 2022 până în prezent, membrii grupului infracțional au primit multiple transferuri în proporții mari prin diferite sisteme de remitere de bani, de la diferite persoane fizice, direct pe conturile de card în euro, deschise pe numele persoanelor interpuse din cadrul instituțiilor bancare.

„În speță, un grup de persoane format din cetățeni moldoveni și ai altor state ar fi implementat o schemă infracțională cu caracter transnațional. Astfel, desfășurând fictiv funcțiile de reprezentanți sau pseudo-manageri ai unor platforme de investiții, ar fi organizat şi gestionat mai multe scheme frauduloase prin crearea mai multor profile pe platforme electronice de comercializare a diferitor servicii, folosind în acest scop datele de identitate false. Potenţialii clienți considerând că efectuează investiții reale, transferau mijloace în conturile de pe platformă sau introduceau singuri datele cardului”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Banii transferați pe conturile indicate de suspecți erau transmiși prin operațiuni financiare pentru a deghiza astfel originea ilicită a veniturilor infracționale prin realizarea de transferuri în alte conturi de card bancar, cu ulterioara retragere a mijloacelor financiare în numerar.

Totodată, polițiștii au ridicat diferite înscrisuri netipizate, acte ce confirmă extragerea mijloacelor bănești, cartele SIM, suporturi electronice, telefoane mobile, mijloace financiare în valută, carduri bancare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE