17.7 C
Chișinău

Victoria Furtună a cerut la ședința CA retragerea licenței postului Jurnal TV: M-au condamnat public

Victoria Furtună cere retragerea licenței postului de televiziune Jurnal TV. În cadrul ședinței din 19 aprilie, Consiliul Audiovizualului examinează sesizarea procurorului Anticorupție. Potrivit sesizării, în cadrul emisiunii Secretele Puterii ar fi fost aduse informații defăimătoare la adresa sa și s-ar fi prezentat informații manipulatorii venite să-i denigreze imaginea. Prezentă la ședința CA, Furtună a declarat că a așteptat scuzele de rigoare din partea postului, în adresa întregului sistem, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

VICTORIA FURTUNĂ: Luând în considerație că Jurnal TV a fost amendată anterior de nenumărate ori, și pentru că înțeleg că acțiunile preconiare nu-și produc efectul. De aceea pentru ca întreaga societate să înțeleagă că CA într-adevăr își îndeplinește atribuțiile, legea stă în capul mesei, eu consider oportun să solicit sancționarea furnizorul de servicii Jurnal.TV prin retragerea licenței de emisie.

În timpul dezbaterilor, președinta CA, Liliana Vițu a menționat că până la suspendarea licenței, postul TV trebuie să fie amendat gradual, conform Codului Audiovizualului.

LILIANA VIȚU: Nu este vorba de amendarea de nenumărate ori. Este vorba de amendarea fie pe art. 11 al.2, fie pe art.17. Este vorba inițial de o amendă, după care dacă se repetă – de o altă amendă, și după care se aplică suspendarea, după ce au fost aplicate gradual sancțiunile prevăzute de articol.

VICTORIA FURTUNĂ: Până la urmă eu v-am adus argumentele necesare că această televiziune încalcă flagrant codul de etică, denigrează imaginea mea cât și a instituției, a fost amendată de nenumărate ori, gradual, iar acuma, studiind acest aspect și observând faptul că nu au luat în considerație acele pedepse punitive, eu consider că în cazul dat trebuie ridicată licența. Or, în cazul altor televiziuni, pentru o întrebare incomodă, pentru o opinie separată, se suspendă sau se ridică licența, în cazul când o persoană cu funcție publică, este, ași putea spune, condamnată public, dumneavoastră țineți apărarea Jurnal TV, care se consideră. Eu am fost învinuită pe nedrept, public, la ora de vârf. Copiii mei, părinții mei au privit această emisiune, pentru ei a fost un impact major. S-au scos la iveală chestii false.

În concluzie, membrii au decis amânarea examinării acestui subiect, cu șase voturi pro. Totuși va fi inițiat un control privind postul Jurnal TV, în baza articolului 27.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE